Tidsfördriv

Jag har hittat Minsann, hon låg under sängöverkastet på sonens säng. Alldeles tyst, väldigt nöjd och bara sträckte på sig när jag upptäckte henne. Så vände hon ryggen åt mig och jag släppte ner överkastet igen. Hon vill inte sällskapa med mig just nu.

Mannen min ringde nyss, har var på IKEA och skulle handla skärbrädor åt mig – de hade inte som tidigare liten och stor vit plastskärbräda i ett paket, men väl grön och ljusblå, eller ensamma stora vita. Stor vit fick det bli, ljusblå skärbräda klarar jag inte. Så handlar han ljus och servietter också.

Lammkotletterna var tyvärr slut hos favorithandlaren i Skärholmen, så nu har mannen min frihet att hitta på vad han vill. I morgon blir det handlarresa till Norrtälje för att fylla på de ganska tomma förråden här i huset. Och ett besök på biblioteket, förstås.

Den nya grannen verkar elda rejält bakom huset, det ryker över vägen. Nyss sprang han in i huset, gräsbrand på gång? Om han eldar gräs så är dagen inte särskilt väl vald, det blåser. Det verkar inte vara någon fara, han kommer lugnt ut igen.

Idag har jag lärt mig, i SvD, att man ska lägga vedaska på rabatter och runt träd och buskar, men inte på hallon och rhododendron eller annat som vill ha surt. Askan ökar pH-värdet och tillför sådant som är nyttigt, i lagom liten mängd, för det mesta av växtlighet. Nu gäller det bara att komma ihåg detta också, så att inte kunskapen blir som mina frågetecken kring pelargoner, klippa ner på hösten eller klippa ner på våren? Ställa ljust eller mörkt, etc? Vissa saker vägrar att fastna där de bör.

Syrran har varit på datakurs och fått ett nytt och fint headset med sig hem. Eftersom hon redan har ett sådant, ringde hon och frågade om jag ville ha det. Ja tack, sade jag. Så nu stoppar hon det i fickan på jackan jag också får av henne, den hänger i hallen och väntar. Bra med syrror av alla möjliga orsaker!

Det jag håller på med just nu är enbart ett sätt att fylla ut tiden tills min älskade äntligen kommer. Det lär dröja ännu ett par timmar … Jag har ingen lust att läsa de böcker jag har liggande olästa. Började med Jeffrey Deaver´s ”Sleeping doll”, men den är för otäck. Och Jackie Collins´ ”Lucky Santangelos hämnd” är tjock och skulle räcka en stund, om den bara inte vore så förutsebar. JC skriver lite så som jag inbillar mig att svenska Sigge Stark gjorde en gång i tiden: 1 del kärlek, 2 delar hat, några nypor katastrof 1, 2 och 3, och så många delar lycka på slutet efter en hisklig resa.

Ändå kan jag ibland önska att jag kunde skriva så. Det sålde och det säljer.

Jag har idag också läst Sanna Lundells bloggtext om Felicia Feldts bok ”Felicia försvann”. SL kallar boken en kärlekshandling (ungefär), och menar att den är viktig för alla som är i samma situation som Felicia var. Och det är många. I och med att Feldt skriver boken nu, medan alla inblandade fortfarande är i livet, har de dessutom också möjlighet att kommentera och dementera. Efter alla skriverier hade jag ingen stor lust att läsa boken. Nu har jag det.

Dessutom borde biblioteket ha något ex av Kerstin Ekmans senaste, som jag inte minns titeln på, men något med skojare är det. Och jag har bett biblioteket skaffa flera böcker av Annika Bengtsson, de har köpt in Snökupan. Nu ska jag kolla om de har flera.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s