Kajors nattkvarter

Nu har vi sett vart kajorna tar vägen på kvällen, när de flyger runt, runt som om någon höll i massor av snören och bestämde hur och vart de ska flyga.

Alldeles under taknocken på det stora stallet finns en glugg, där flyger de in.

Först bara ett par tre stycken, resten fortsätter flyga runt i stora cirklar. Så ytterligare ett tiotal, och till slut har alla kanske femtiotalet kajor tagit sig in i stallet. Och där har de väl hittat sina nattplatser. Ännu är det någon kaja som inte hittat gluggen in i nattkvarteret, snart är de där allihop. Nu syns inte en enda kaja mot den mörknande kvällshimlen.

Jag undrar vad hästarna tycker om sällskapet. De har gott om plats allesammans, det är bara två hästar i ett stort och högt stall.

Vi har den senaste timmen lyssnat till Lars Erstrand med flera. Härlig musik, den går att skriva till, den går att bara lyssna till.

Mannen min har nu avslutat marmeladförberedelserna, nu ska frukten stå till sig till i morgon. Vi tar ett glas vin innan vi kokar potatis och äter inlagd strömming.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s