Boka kryssning – moment 22

Idag är inte heller mitt sinne stilla.

Jag läser i Bodil Malmstens blogg där hon skriver ”i sitt stilla sinne” – och så fortsätter att berätta att där är det minsann inte stilla, där är det storm, ofta. Apropå att hon igår gladdes åt snön som föll. Den är borta idag, och det gläder mig.

Jag vet inte riktigt vad mitt sinne håller på med. Det är inte stilla, men inte heller i full storm. Det är onöjt, lite otåligt, ganska segt och initiativlöst. Har just inte lust med någonting. Och ändå är min älskade här, och vi har det gott tillsammans.

Han vilar just nu, efter att ha väntat i telefon i nästan en timme på att komma fram till St Peter line och boka den kryssning vi betalat för via Groupon.  Än har vi inte lyckats komma fram – ”all our lines are still busy”. För stunden har vi  givit upp. Igår var det över huvud taget ingen som svarade – men de säger sig ha telefontid måndag-fredag, 9-17. Dessutom har de en enda musiklåt som de spelar om och om igen. Bara det kan få en att strunta i pengar och kryssning! Kryssningen måste bokas per telefon, det är det enda som godkänns. Undrar hur man då gör om det inte går att få kontakt per telefon?

Himlen är grå, ingen sol, men heller ingen hård vind som igår. Minsann sover hon också, under överkastet på sonens säng. Och vedspisen knäpper. Jag har fått ännu en bokhylla av min goda granne som flyttar. Där har jag plockat upp ytterligare ett antal böcker som är utlagda på Bokbörsen. Men fortfarande har jag böcker i banankartonger i sovrummet, under det stora skrivbordet, med vackra tygskynken över. Om jag så säljer en bok om dagen lär det ta mig drygt tre år att sälja alla! Jag säljer inte en bok om dagen.

Jag har fått det ena paret nya glasögon med posten, läsglasögonen. Nu försöker mina ögon och min hjärna vänja sig vid att använda dem framför datorn och när jag läser. De progressiva är på väg, kommer kanske med min vänlige brevbärare i eftermiddag. Med långt hår och mörkare glasögonbågar ser jag väldigt ”lärd” ut, säger mannen min. Riktigt hur detta ska tolkas är oklart. Dock är jag väldigt nöjd med brillorna från Favoptic!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Boka kryssning – moment 22

 1. Det låter som om du skall starta ett eget antikvariat, istället för att gå via Bokbörsen. 🙂

 2. Jag säljer inte heller en bok per dag … men det går en då och då. Utom de som beställer och sen hörs inget mera.

  Hoppas du kommer iväg på kryssning om du vill och tycker om det! Mysko att inte komma fram.
  Jag håller mig helst på land av olika skäl. Är en landkrabba.

  Ha det så gott tillsammans där du är!
  Varm kram!

  • beskrivarblogg skriver:

   Vi lyckades få kontakt per mejl till slut – så resan är bokad till början april. Trist med beställare som sedan inte kommer igen med betalning, det finns tyvärr sådana också! De som är OK är dock flest – ha en vacker fredag, kära Skrivmoster/Margareta

 3. Skönt att det löste sig.

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja Ella – vem du nu är – det löste sig tack vare en vänlig kvinna på St Peter Line som använde mejl! Vi har nu fått alla uppgifter och lämnat alla uppgifter och ser fram emot en fin resa! Om bara vädrets makter vill … Glad att vi inte åker i påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s