Hjärtslag och månader

Skrivlusten tar igen sig. Om det beror på gott sällskap, bara lilla datorn med den lilla, lilla skärmen att skriva på, allmän o-lust, eller vårregnet som just skvalar ner därute vet jag inte. I morgon åker vi till Stockholm och jag och fd maken far sedan vidare till mitt hus för några dagars samvaro. Där kan jag inte skylla mitt icke-skrivande på datorn.

Halva hallonhäcken häruppe vid huset utanför Sala är rensad. Sedan började det regna. Det var min rygg tacksam för, den är inte lika elastisk och böjlig som förr. Snödroppar och krokus trängs i små flockar här och där på den mossiga och gröna gräsmattan. Fjolårsgräs behöver trimmas bort, men trimmern är trasig. Det får vänta tills stora gräsklipparen tas fram. Snöpinnarna står fortfarande kvar längs vägen.

Igår var vi till återbruket och handlade böcker, numera kostar de 5 kr styck, tidigare 2. Förklaringen till den kraftiga höjningen var att böckerna tar plats, och kostar hantering – alternativet var att helt sluta sälja böcker. Så då är det väl bra att de fortsätter – jag hittade 20 stycken som jag tror mig om att kunna sälja när jag läst dem. Fast mera längtar jag efter att läsa Bodil Malmstens senaste bok, ”och en månad går fortare nu än ett hjärtslag”.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s