Aprilsnö, halka och lammkorv

Och snön den bara faller ner.

Vinden blåser kajorna all världens väg, runt, runt. Kanske gillar de att fara med vinden. Fryser inte kajor? Jag gör det när jag tittar ut.

Minsann har varit ut och vänt. Hon trodde att hon ville vara ute, men när hon väl kommit ut satte hon sig utanför köksfönstret tills hon såg att jag såg henne – och då satte hon fart mot ytterdörren. Jag öppnade och in for hon. Nu sover hon gott på sonens stora mjuka säng.

Den här dagen lämpar sig egentligen inte för annat än att skriva. Jag har läst korrektur på några kapitel åt en skrivarvän, och nu kan jag sätta mig vid datorn. Med båda hörapparaterna i hör jag hur klaviaturen rasslar. Kan inte riktigt bestämma mig för om det besvärar mig eller inte. Kan ju tolkas som flit, och det är väl bra?

Skrivit har jag inte gjort, men väl passat på att lägga in böcker på Bokbörsen. Nu har jag inga fler att registrera för ögonblicket. Titta gärna in hos ”kultamanka”, det är min säljarsignatur.

Nu har jag just varit ut och fyllt på fröautomaten. Och halkat på berget. Rumpan är öm, byxor och jacka ligger i tvätten, jag är hel, men omskakad. Bara för att jag slarvade när jag hade fyllt färdigt och hade lite för bråttom nerför den lilla, hala bergknallen. Gamla tanter ska inte ha bråttom, de ska röra sig med värdighet, speciellt om det är halt under fötterna.

Som framgår gör jag allt utom skriver. Tittar just nu t ex på hackspetten som sitter på altanplanket och funderar på om han ska våga sig ner till talgnätet utanför mitt fönster. Han är väldigt mycket försiktigare än talgoxar och blåmesar. Minsann sitter i mitt knä och borde inte skrämma honom, men nu flög han ändå bort. Jag tänker på Annikas katt Cayenne, som inte mår bra idag, bara ligger stilla och inte vill någonting. Hoppas det bara är något som går fort över.

Det är väl aprilväder idag, även om det fortfarande är mars. Ömsom sol, och ömsom snö, stark vind. Nu är det alldeles vitt därute igen, och tulpanblad och annat som vågat sig upp ser ut att frysa. Bofinkar och björktrastar går och pickar på backen, vad de hittar vet jag inte. Och just nu är jag populär bland talgoxarna, fast det vet de inte om.

Till middag idag ska vi prova lammkorvar med rosmarin, från Taylor & Jones på Hantverkargatan i Stockholm. Det blir potatismos med jordärtskockor till. Om vi orkar lite god ost efter. Tror att öl passar bättre än vin till detta.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Aprilsnö, halka och lammkorv

  1. Svenarne Jansson skriver:

    Det är inte snö, som kommer. Det är frusen änglagråt … 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s