Glömde tid och rum, lunch och eftermiddagskaffe

Idag har jag redigerat mitt manus hela eftermiddagen. Plötsligt var det kväll och jag hade glömt både lunch och eftermiddagskaffe. Glömde till och med att morra åt vädret. Drygt 54 000 ord med rubriker som vägledning för att skilja på de olika texterna. Start i februari 2011 och slut februari 2012. Det får vara bra så.

Fick idag också mejl från Telegram förlag, vänligt och välformulerat, men nejtack till de textprover jag skickade in för några veckor sedan. De såg sig inte kunna sälja eller marknadsföra mitt i och för sig angelägna ämne tillräckligt effektivt …

Vart ska jag nu skicka det manus som är mera färdigt än de tidigare proverna? Ska jag faktiskt kosta på mig att skriva ut det hela (färg och papper!!) och skicka in till Bonniers och Norstedts!? Eller skicka pdf per mejl till några andra förlag? I så fall vilka – förslag mottages tacksamt!

Har någon erfarenhet av bu-bok och bokdebutanten? De har en tävling just nu om att vinna utgivning mm, sista inlämning 1 maj. Jag har registrerat mig, men inte skickat in något ännu. Har också registrerat mig på kap1 – eller skrivs det kapitel 1, minns inte just nu – som har någon sorts rullande novelltävling. Vem har varit med där och kan berätta om hur det fungerar?

Ibland när jag tittar in på sådana här sajter blir jag som bedövad. Så många förhoppningsfulla och duktiga skrivande människor – vad har jag där att göra? Det är väl så det kan kännas att knalla omkring på bokmässan i Göteborg kan jag tänka mig. Hur var det Jenny, och Jennie, och Madeleine – ska vi dra dit i höst? Vad säger ni? Skrivmoster, hänger du med? Och Svenarne? Kanske kan vi tillsammans få ner avund och respekt inför alla duktiga till något mera måttfulla nivåer. Ensam tror jag mig inte om det.

Sammanfattningsvis: det var en härlig känsla att inse att jag suttit i flera timmar utan att det kändes som flera timmar – med ord som jag själv skrivit och läst tidigare. Och orkade läsa en gång till. Nytt, och gott. Vad som mera är lär visa sig småningom.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Glömde tid och rum, lunch och eftermiddagskaffe

 1. annikabengtsson skriver:

  Ja! Kom till Bokmässan i höst. Egenutgivarna kommer att vara där. Förlagen som tackar nej är bra dumma, men det är ofta marknadsavdelningarna som bestämmer. Och de har inte alltid koll på vad som är bra.

 2. Svenarne Jansson skriver:

  Glad för din glädje att redigera din text. För mig är det ett evinnerligt petande, men jag ser ljuset i tunneln – det är snart klart. Sedan bär det av, på vinst eller förlust …
  Galet är det nog, men jag vill inte ha det ogjort! /Sa

 3. Det är lätt att förlora både tid och rum när man sätter sig och kryper in i det skrivnas värld. Jag hoppas att du skickar in och lägger ut krokar på många ställen. Jag har inga förslag att ge för jag gav ju ut mina böcker själv. Lycka till!

  Jag registrerade mig på kapitel1 för ett eller två år sen. Har mina ”böcker” liggande där men är väldigt overksam på stället för tillfället. Jag gick med när det var aktuellt att tävla med en egen bok. Senare har det blivit novelltävling varje månad. Jag har aldrig deltagit där. Man läser varandras bidrag och avlägger röster. . Ibland har jag varit med i någon tävling som anordnats av annan medlem – dikt eller novell där vi sedan röstar på varandras bidrag. (namnet på förf. finns ej synligt).

  Det är fasligt långt till Göteborg från min hemort och jag tror knapppast att jag kommer att åka till bokmässan. Jag vill men det är inte tillräckligt för att det ska bli av. Nu bär det av till barnbarnen snart.
  Ha en underbart skön helg Margareta och en riktigt GLAD PÅSK! Kram!

  • beskrivarblogg skriver:

   Ha en riktigt fin påskhelg du också, kära Signhild – förlagsfunderingar etc får vila över helgen. Nu bakar jag bullar och mannen min bakar gott matbröd, vi tror att vi räknat ut så att det ska fungera att grädda både och! Här blåser det kraftigt, tvätt torkar fort – och solen skiner. Det blir kaffe på altanen i lä om en stund. Kapitel 1 verkar lite krångligt tycker jag – men vi får se. Kram på dig/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s