Telia-strul och auktion i Broarna

Måndag i Stockholm.

Min tämligen ständiga kamp med Telia pågår. Nu vill e-postprogrammet ha kod och lösenord (som jag fick vid konfigureringen för åratal sedan). De bokstäverna/siffrorna bär jag inte omkring på, Nu när jag inte är hemma och kan gräva fram dem, kommer jag inte in. Kan inte kolla mejl alls – eftersom samma uppgifter behövs för Telias webmail. Moment 22 – som så ofta i mina försök att få Telias produkter att fungera.

4-G-modemet fungerar bättre här i Stockholm än utanför Sala. Det innebär bara att jag har hyfsat stabilt LÅNGSAMT internet, inte 4G, inte 3G. Bara gamla vanliga Edge. Men det här abbonnemanget är 30 kr billigare per månad än det gamla, alltid något.

Nu ska jag använda min energi till annat än Telia-frustration. Skriva t ex, nu när Minsann sover i fåtöljen bakom min rygg och mannen min är hos sin husläkare.

Igår var vi på auktion i Broarna utanför Norberg. Inte särskilt mycket folk, en hel del handlare som köpte dyrare saker och så vi andra. Vi skulle inte handla något – men kom hem med ett vackert engelskt tyg i kraftigt linne med fåglar och fjärilar, ”Whispering birds” from the collection of Ornaments & Arabesques, by Gruff, printed in England for Warner & Sons Ltd.

Mannen min greps också av lust till ett ”fältstaffli” att ha inomhus och växla tavlor på, ett gammalt ljuster att ge bort i present till älskad kusin, en rottingstol utan dyna, men fantastiskt skön och lätt. Stolen och staffliet kostade bara 23 kronor var, det övriga ska vi inte tala om. Billigare dock än annanstans!

Själv for jag därifrån med en låda böcker à 23 kr, en fin akvarell av konstnären Paul Holsby till samma facila pris, två enkla vackra ljusstakar i vitmetall (vad heter det? har glömt) , No 48 från Keijser & Co, Westerås, och en lampa till hallen med glaskupa i brungult som jag inte riktigt kan bestämma om jag tycker är fin eller inte. Alltihop för 23 kr per inrop – den konstiga siffran kommer sig av utrop 20 kr plus 15% i sk slagavgift = 23 kr.

Vi bar också hem en Electrolux Assistent som visade sig sakna sladd. Den får åka tillbaka vid nästa besökstillfälle.

En trevlig dag med möten med många som jag inte sett på drygt två år – några hade blivit riktigt gamla under den här tiden, andra var sig mera lika. Undrar vad de såg när de såg mig!?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s