Otro, beroenden och missbruk

Jag läser om otro och svek, det drabbar alla, kända och okända. Det drabbade våra respektive innan vi skilde oss. Nu är det Lena Ph och hennes möjligen snart fd man som det skrivs om. Han lär ha varit alkoholist, och jag såg ett inlägg där han talar om hur euroriskt det var att på nytt ta ett glas. ”Det är bara jag som kan ta ansvar för mig.” Det har han rätt i. Men frågan är om han bara bytte ett missbruk mot ett annat, att vara otrogen den han älskar.

Ibland kan jag tänka att otro, eller om man tar i lite, sexmissbruk, handlar om ett beroende som är släkt med nätspelande, alkoholism och narkomani.

Beroendet av flykt från vardagen. Medvetet eller omedvetet längtan att vara annanstans, annorlunda, i en annan verklighet. Det sorgliga med alltihop är att det gör alla illa, de aktivt missbrukande likaväl som alla runtomkring.

Jag kanske gjorde som Lena Ph´s man, bytte min otro mot nätspelande? Idag är jag både trogen och fri från spelmissbruket.

Idag är det ett helt år sedan jag senaste gången var in på en casinosajt på nätet. Jag tänker inte bli eurorisk över att återvända dit – men jag tror nog att beroendet lurar i vassen. Och, det är bara jag som kan ta ansvar för mig.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s