Städdags

En författarkollega”beklagar” sig över att hon nu verkligen inte vill få flera idéer till böcker, hon har redan så många oskrivna i huvudet. Den som det hade.

I morgon ska jag få kroppen att städa en rejält städbehövlig lägenhet åt en vän. Det handlar inte om dammsugning, det handlar om att torka paneler och skåpluckor, golv och hyllor, storstäda. Vännen har lovat att få undan alla högar av diverse så att det går att städa. Det är jag tacksam för.

Hon var lite tveksam till att jag som är så gammal (!) skulle städa åt henne – jag var det inte. Tidigare. Innan jag for av cykeln. Jag känner mig lite vimsig och trött, kanske är det sårläkning i ansiktet som gör mig sådan. Annars får jag skylla på vädret. Lågtryck gör även mig låg.

Upp i morgon bitti ska jag, och städa ska jag, har hela veckan på mig. Får väl ta en tupplur mellan varven. Mannen min ska ut i skärgården i det här vädret, och jag avundas honom inte ett dugg.

Om kvällarna de här dagarna (!) när jag är ensam ska jag läsa Röde Orm, igen. Det brukar bli en gång per sommar. Och så ska jag lägga in böcker på Bokbörsen, jag har ett 40-tal som ska fotograferas, prissättas och beskrivas. Den som är intresserad kan kolla under mitt säljarnamn Kultamanka, där finns böcker av alla de slag. www.bokbörsen.se

Nu har jag en katt hängande över vänsterarmen, med två tassar i mitt knä. Hon gör det lite knepigt att skriva, men spinner som bara Minsann kan.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s