Snubbad

Nyss fick jag ett sms från hyresvärdinnan. ”Min” tomt ser för djävlig ut, ett tak har blåst ner (!?) och rabatterna!, gräset ska vi inte tala om. En skamfläck, mitt i gården, med gardenparty och gäster och födelsedag på lördag … Jag förklarade lugnt, när jag väl fick tag på henne per telefon, att jag haft annat att göra och att vi kommer ut på lördag morgon och fixar gräsklippning och vad annars krävs.

Visst visste jag att gräset växt med allt regn, vad som hänt i rabatterna vet jag inte – kanske har pionerna slagit ut och vissnat? – och vilket tak som blåst ner kan jag inte ens fantisera om. Tänkbart är att det handlar om taket till vedboden.

Jag kan delvis förstå hennes ogillande. Men jag kan inte riktigt acceptera att hon har den ton hon har när hon har klagomål att framföra. Det är hennes och makens garden party vi är inbjudna till på lördag – får se om vi går. Det beror nog på om vi hinner fixa så att det inte ser så djävligt ut på ”min” tomt! Annars får vi väl sitta hemma och skämmas. Med mitt intressanta ansikte är det inget dumt alternativ.

För övrigt så städar jag hos vännen så kroppen sjunger, fingrarna vill inte vrida ur en trasa till nånsin, och dammsugare och paneler med garnityr hatar jag vid det här laget. Förhoppningsvis hinner jag färdigt tidigt på fredag – då kan vi åka ut och klippa gräs lite tidigare.

Glömde nästan bort att berätta att jag skriver på min nya laptop – härligt med en fräsch dator som tycks fungera!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s