Trött pigg

Så, nu har jag lyckats få ett tomt dokument att ligga synligt och lättillgängligt på skrivbordet (datorns). Det är alltid lite knepigt med alla nya saker när datorn är ny, eller så är det knepigt med alla gamla vanor som sitter fast.

Jag är trött så in i vassen, men kan inte somna. Kunde jag inte igår kväll heller, så snart är det kritiskt lite sömn. Och jag måste fungera effektivt några dagar till, i morgon och åtminstone fredag förmiddag med städningen – och därefter med gräsklippning etc så att tomten inte längre är en skamfläck för gårdsägarna och partygästerna. Vi har beslutat oss för att avstå från att mingla.

Min lilla  katt sitter alldeles bredvid datorn och undrar nog varför jag gått upp ur sängen igen. Hon verkar fascinerad av mina fingrar och av att det samtidigt händer något på skärmen. Nyss ruskade hon på huvudet – undrar om det var avsiktligt.

Mannen min återkommer från ön på fredag, och om jag lägger på ett kol och städar färdigt, så kan vi åka ut till ”mitt” hus fredag eftermiddag.

Jennie på 1av3.se tipsade mig om en hudkräm från La Roche Posay, ”Cicaplast”, som skulle vara bra för att skydda och läka sår. Och jag kan bara hålla med. Inte så att jag nu är vacker som förr, men skrapsåren på näsa och ovanför munnen har läkt som de inte skulle ha gjort den här krämen förutan. Blåtirorna som numera är gulaktiga kan den kanske inte göra mycket åt, men vem vet – de kanske skulle ha varit fortsatt röda utan kräm.

Tänk om jag kunde få fart på fantasin, nu när jag har en härlig ny dator och en klaviatur som är ett rent nöje att skriva på! Jag önskar att jag kunde fylla sidan med ord som betydde något för mig och för tänkbara andra läsare. Ett helt bokmanus önskar jag mig, just nu får jag istället en liten svart katt i knät. Det är inte dumt det heller.

Nu skriver jag i Word, och mycket av det jag tidigare skrivit i föregående dator är i Open Document – måste jag omvandla alltihop? Hjälp, det slutar förmodligen med att jag sparar det som det är, alla orden på ett USB-minne eller en extern hårddisk. Så får de ligga där tills något av mina stackars efterlevande barn en gång får gå igenom mina pinaler och slänga det mesta.

Hoppas förstås att det dröjer, än kan jag ju få för mig att göra något av skriverierna. Men det jag tyckte var ett manus tycker inte de tilltalade bokförlagen är något att ha, även om de är trevliga och artiga när de säger det. Refuserad av samtliga utom två som inte hörts av alls. Betyder det att jag måste starta ett eget förlag, eller åtminstone gå med i Egenutgivarna och ta reda på lite mera om hur dylikt går till.

Problemet för mig med refuserandet är att jag har lite för lätt att ge upp, lite för lätt att tycka att det jag skrev om det sista året av spelmissbruk och övergången till att vara spelfri – att det väl inte var läsvärt, då. Tappar stor del av det lilla självförtroendet, det är lättare att ge upp än att fortsätta tro på mig.

Trots att jag vet att det jag upplever är det som händer de allra flesta som oombedda skickar manus till förlag. Trots att det finns en möjlighet att jag skickat till fel förlag, trots att det säkert finns förlag som jag inte ens vet om. Trots alla härliga uppskattande kommentarer från läsare av blogg och skrivsajtsinlägg. Trots syrran som tror på mig, och mannen min som faktiskt åtminstone emellanåt  läser det jag skriver.

Jag behöver sova, men är trött pigg. Det kommer jag inte att vara i morgon bitti, då är jag enbart trött. Så nu gör jag ett nytt försök i sängen. Minsann följer med. God natt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Trött pigg

  1. Det borde finnas en enkel lista på alla förlag som finns – med en kommentar för deras inriktning. Så att hugade skribenter kan sända sina alster till rätt instans redan från början. Ge inte upp! – Ja, ge ut det själv om du inte får något etablerat förlag att nappa. /A..

    Gilla

  2. Karin skriver:

    Du har ett bra tema, intressanta upplevelser och säker språkkänsla. Klart det är värt att ge ut! Och som du säger (skriver), det går ju bra att ge ut på eget förlag. Men å andra sidan är det enklare om något förlag nappar. Så skicka till en tio – tjugo förlag till, innan du tänker om!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s