Kamera-lek

Nu har jag lekt med webkameran – men internet är för segt för att jag ska kunna byta bild på FB eller bloggen. Det får vänta. Kanske kan jag få in en bild i bloggen?

Minsann är ute och springer i det våta gräset, kommer in en stund och slickar sig torr, och vill så ut igen. Vi har visserligen klätt på oss, men eldar i spisen och vill inte gå ut alls idag. Vi lär ska få 37 mm regn här idag.

Mannen min testar sina tillbehör till kameran, förvrängningar, hattar mm – ska skicka till barnbarnet som häromdagen sände en bild med farfar i röda mustascher … Ganska roligt, knepigt att se sig själv så momentant, med allt vad skavanker och dylikt heter. Bra att man kan kasta bort. Kul att leka.

Och läsa, och kanske skriva. Åtminstone några blogginlägg. Låter som skoinlägg – är möjligen lika hjälpsamma för att hålla balansen.

Mannen min är inte alls datororienterad (snällt uttryck för att han är hopplös på att begripa hur hans dator fungerar). Det innebär att jag hoppar upp och ner, ansluter hans modem igen (det är lika instabilt som mitt), talar om hur man skriver mejl, hur man lägger in den roliga bilden, hur man skickar, var man hittar adressen etc. Jag får motion … Nu kollar han hur man tittar på TV på datorn, här finns ju ingen TV. Där kan jag inte hjälpa till, vet inte hur man gör.

Våt katt trampandes i knät är inte skönt på något sätt. Men hon är envisare än jag, så nu ligger hon här. Jag är blöt. Och ler åt detta lilla svarta kattskrälle, som har en så bestämd vilja, och vet att använda den. Den förväntade regnmängden har gått ner till 29 mm, kan det bero på att det gått några timmar sedan de 37 mm angavs? Eller ska det faktiskt inte blötregna hela dagen? Vi får väl se. Lätt huvudvärk, kaffedags? Eller väder? Provar med kaffe.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kamera-lek

  1. Svenarne Jansson skriver:

    Bra bilder! Kul att det lyckades. Känns alltid lika bra när kropp och hjärna lyckas tämja tekniken.
    Lyckades du få nån rätsida på Spotify? Kram / sa

    • beskrivarblogg skriver:

      Tack – jo jag har lyckats få in Spotify i min dator, med mina gamla spellistor, och det är aktiverat säger Telia – men när jag kopplar in högtalarna så fungerar det inte. Eftersom det går med datorns högtalare emellanåt antar jag att det handlar om Telias mobila bredband, igen. Instabilt är inte ordet. Jag fortsätter försöka – kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s