Regnig söndagsmorgon

Söndag, hästarna står mule mot mule i regnet. Fryser de? Jag vet inget om hästar, men det ser inte skönt ut. Minsann ligger på sin filt på köksbordet och nöjer sig med att titta ut.

Ännu en natt när jag hade svårt att somna.

Jag tänker på inblickarna vi får just nu i ”de svenska miljardärernas tragiska hemliv” ungefärlig rubrik i en av kvällstidningarna, nu på morgonen. Drogberoende ättlingar tar livet av sig (eller tas livet av), inga pengar i världen tycks kunna hjälpa dem med deras beroende. Snarare tvärtom. Och nu verkar det som om ena hälften av de anhöriga till det senaste offret vill att allt ska tystas ner.  Mannen misstänks för att ha varit inblandad i kvinnans död, men hans föräldrar gör enligt pressen allt för att den pratsamma svärmodern ska låta bli att tala om det som hänt.

Tystnad, hemligheter, hemliga eländiga liv. Min erfarenhet är att hemlighållandet är lika farligt som beroendet. Först när det ingen pratar om blir känt och inte kan gömmas längre, finns en möjlighet till läkedom och ett annat liv. Heroinmissbruk är kanske värre än spelmissbruk. Mina kunskaper är tack och lov obefintliga när det gäller narkotika. Nu är missbrukarlivet slut för en kvinna med fyra barn – jag kan bara hoppas att barnen inte levde med henne och hennes man.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s