Händig man med många projekt

Mannen min är en händig sort, dessutom mångsysslare. Därmed menas att han alltid har flera projekt på gång.

Just nu: införskaffa och byta någon sorts oljetråg i bilen, bilen gnisslar vid svängar eftersom det nuvarande läcker; göra dörrstopp till ytterdörren (den inre) så att vi slipper använda händerna för att komma in; göra vackra etiketter med snören till den nyligen lagade vinbärs- och drottningsylten; baka bullar; måla trappen; kalka ladugården; köpa ny vimpel, den på flaggstången hängande är numera halv; tvätta bilen (?, det ser så ut, han trasslar just loss vattenslangen ur clematisen på tvättstugeväggen och är iklädd stövlar. Igår gjorde han fantastiskt goda vackra, köttfärsbiffar med tomatsallad till middag.

Säkert har han flera idéer i huvudet, för min del räcker det väl med ovanstående.

Jag har just hittat hans saknade hörapparat under sängen i kammaren, efter att vi båda letat ”i hela huset”. En är borta för gott, vi skyller på katten eller dammsugaren. En av mina är också försvunnen, i samband med cykelvurpa, jag kompletterar med en gammal. Det fungerar hyfsat. Nu törs jag dammsuga kammaren.

Pella är ute, Minsann är ute. Tack och lov för en hund som inte får ”jaga-katt-fart” så snart hon ser en. Minsann är fortfarande lite misstänksam, vill helst inte vara alltför nära, men ryggen och svansen är av mera normalt omfång idag jämfört med igår.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i glädje och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s