Spill, nya bekanta och mygg

Vanessa Bell, syster till Virginia Woolf, konstnär, Bloomsbury-gruppen, Charlston (inget ”e”?), heminredare – alltihop med stort inflytande på sin samtid. Född 1879, död 1961. Wikipedia lärde mig detta alldeles nyss. Jag kommer nog att studera denna spännande kvinna lite utförligare vid tillfälle. Tack Wikipedia och tack, Sigrid Combüchen. (I en kommentar refererade jag till Annika Bengtsson angående Vanessa Bell, men SC är den som ”äras” bör.)

Så läste jag vidare i ”Spill”, men tappade läslusten när plötsligt 30 sidor var utbytta mot redan tidigare lästa 30 sidor … Eller också tröttnade jag och tyckte helt enkelt att boken blev seg efter en lovande första hälft. Nu ligger den i soppåsen, ingen annan ska behöva bli sur för felaktig boktillverkning. Spill.

Gårdagskvällen tillbringades hos grannar med mygg och nya bekanta. Grillparty och kubbkastning mm som roade de manliga gästerna mera än de kvinnliga. Trevligt och för min del lite tvekande – insåg att jag glömt hur dåligt jag hör utomhus, apparater till trots. Jag fick se till att sitta på rätt sida om den jag ville prata med – eller hela tiden fråga om.

Mannen min hade bakat ännu ett fantastiskt bröd som fick fungera som present till värdfolket. Det var inte mycket kvar när bordet dukades om till kaffe och varma muffins i julinatten.

Det är spännande att se vad grannskap kan leda till. Här möttes en grupp människor som antagligen utan husnärhet aldrig skulle ha träffats. Det var trevligt och opretentiöst, och en kväll helt utan alkohol. Ovanligt i festsammanhang, skönt att kunna åka bil hem.

Idag jagar molnen varandra över himlen. Solen kikar fram emellanåt, men det känns lite kallt genom det öppna fönstret. Mera vedkastning står på programmet för min del, ännu är halva vedstacken kvar utanför vedboden. Någon travning är det inte frågan om längre, inte efter att de travar jag åstadkom i veckan lagt sig huller om buller. Nu ser alltihop ut som ett vedplockepinn, men det är lite kul att försöka få ett vedträ att landa där jag vill och inte halka och fara som det – eller tynglagen – vill.

När jag skriver tyngdlag tänker jag på mig själv i spegeln i morse, efter morgontvätten. Tyngdlag både här och där. Fin söndag på er!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Spill, nya bekanta och mygg

 1. annikabengtsson skriver:

  Jag började också läsa Spill med stort intresse men tröttnade och har lagt undan den. Sedan började jag på en liten tunn bok, Den drunknade av Therese Bohman, men inte heller den lyckades fånga mig. Tidigare i veckan slutade jag läsa Belinda Bauers nya deckare Skuggsida. Jag vet inte vad det är för fel på mig. Nu har jag greppat en gammal Maria Lang, bara för att jag vet vad jag får och det räcker för stunden. Men jag skulle vilja bli gripen av en bok, så där som man blir någon enstaka gång.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Vad roligt Annika med fina recensioner av dina böcker – det är de och du väl värda! Fortsätt sträcka stolt på dig – när det gäller andras böcker har jag lite samma upplevelse som du, det mesta är ganska trist och redan läst, fast i annan form … Det känns länge sedan som jag försvann för resten av världen bara därför att jag hittat en bok som jag inte kunde släppa. Jag gör som du – läser om, det fungerar, men är inte spännande precis!

   Gilla

 2. Kära Margareta! Nu har jag än en gång suttit här och ”läst ikapp” bland dina skildringar om både stort och smått – vardagligt och festligt. Det funkar noll och intet att anmäla sig som prenumerant till din blogg för jag har gjort det ett antal gånger men det blir inget av det. Det står att jag ska få ett mail men nix det är inte sant… Så jag försöker komma hit när jag är i närheten av en dator och då läser jag ”allt” på en gång.
  Önskar dig fortsatt fina dagar i det du gör! Här öser regnet ner för tillfället. Då kurar jag i stan!
  Varm kram!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Vad jag blir glad att du ids läsa, vet tyvärr inte hur man gör för att fixa det som inte fungerar (med mej) … Just nu är jag i huset utanför Norrtälje, i morgon när jag klippt gräset åker vi tillbaka till hallonhäckar och vinbär utanför Sala – det har faktiskt varit några vackra och väldigt varma dagar – men i morse hävdade mannen min och termometern att det bara varit 6 grader under natten! Kura skönt Kära Signhild

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s