Torsdagskrönikör

Jag har fått ett hedersuppdrag – att skriva torsdagskrönika på 1av3.se, en krönika varje vecka. Det var där jag började våga skriva mera, öppnare, testa att skriva haiku och andra dikter. Ge och ta emot feedback från andra med samma skrivlust som jag – visa upp det jag skrivit hade jag just inte vågat innan jag blev medlem i början av förra året. På bloggen, ja – men där var inte risken/chansen stor att särskilt många skulle läsa mina texter.

Nu är det flera som läser även bloggen – och en del av mina trogna läsare finns på 1av3.

Jag ska försöka hålla isär det ena och det andra. Just nu skriver jag för min blogg, bara för att jag är glad och stolt över det här ideella uppdraget. Och tacksam mot den energiska, kreativa och fantastiska moderator sidan har, Jennie. Hon växlar namn emellanåt, denna effektiva människa – de senaste mejlen från henne angående mitt krönikeskrivande har skickats av ”Moi Johansson”. Det gillar jag, önskar att jag hade hälften av den självkänsla som ligger bakom det valet!

Just nu har jag åstadkommit en text som passerat Moi´s argusöga – hon har ett gott och observant sådant – den första texten jag testskrev dissade hon på det mest positiva sätt jag någonsin upplevt. Rak, tydlig och hjälpsam återkoppling – jag skrev om. Drabbades nog av Jante-feber inför uppdraget. Jämförelse-feber. Inte bra nog-sjuka. Några av er som läser det här vet vad jag talar om.

Så kanske skulle jag ändra mitt mejl-namn till Moi Börjesson – åtminstone tankemässigt, tankens kraft är ju stor. Det tror jag faktiskt att den är, åtminstone åt det negativa hållet, så varför skulle det inte fungera även i mera positiv riktning?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagskrönikör

  1. Karin skriver:

    Vad roligt! Ett gott skäl att återvända till 1av3, som jag inte besökt på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s