Matkö och osålda hus

Jag ser en bild från dagens Grekland, hungriga människor i kö för nynazistisk mat. Vithåriga kvinnor med desperata ögon – svälter de stackars bankdirektörerna också? Står de i matkö?

Och småländska husmäklare förklarar i radion att de inte säljer så många sommarhus till danskar längre ”på grund av Danmarks dåliga ekonomi”. De hus som inte säljs i resten av landet, vems dåliga ekonomi handlar det om?

S k nyheter är oftast inte roliga att ta del av, vare sig per radio eller tidning på internet. Det roligaste idag var en bild på de fula OS-tröjorna på prins Daniel och prins Carl Philip. De gjorde sin plikt och bar de tvärrandiga sakerna …

Nu sitter vi och pratar om vad som ska göras idag, enligt SMHI lär det inte ska regna här under torsdagen. Egen kräftlag ska kokas till de nu tinade kräftorna, krondillen väntar i rabatten. Hallon och vinbär ska plockas, igår hann vi bara med två liter innan störtregnet kom.

Igår kväll var mannen min och jag i Västerfärnebo Gammelgård och lyssnade till dragspelsklubbens musik. Vi var inviterade av en skrivarvän på 1av3, A-lott vars särbo bor granne. Härligt att träffas i verkligheten, tyckte vi båda – vi har skapat oss bilder av varandra genom det vi skrivit och kommenterat – och bilderna höll! Det var gott.

Minsann har varit ute någon timme. Nu kommer hon in och då är hennes givna plats i mitt knä, särskilt så om jag sitter vid datorn och försöker skriva. Jag lyfter ner och hon hoppar upp, om och om igen. Det är krångligare att skriva med en katt hängande över vänsterarmen, men det går.

Krönikepremiär på 1av3.se idag – kolla och läs. Moderator Jennie fixade bilden, de vackra händerna som skriver är inte mina, de är ungefär 25-30 år yngre och tillhör kanske Jennie? Dock är det jag som skrivit texten – nästa vecka är det dags för en krönika igen – vi får se vad den kan komma att innehålla.

Nog för nu, mannen min vill ha någon att prata med, katten vill bli klappad, jag vill klä på mig. Mitt te har kallnat i koppen och solen skiner därute, men det är bara runt 15 grader varmt. Långärmat till att börja med alltså.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Matkö och osålda hus

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Grattis till krönikan, syster! Som vanligt rakt o bra skrivet!
    Och vem skulle inte vilja ha de händerna………
    Kram
    B./

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s