Barfota i vått gräs

Sömnen sitter fortfarande tung i mig.

Jag slökollar (när internet fungerar) på nyheter, en 18-åring har mördat en 17-åring, borttappad 13-åring återfunnen i Göteborg, 16-årig norska försvunnen. Och en 42-årig amerikan misstänks ligga bakom morden i Sikh-templet i USA. Är det pressen eller vi läsare som är åldersfixerade? Ibland är det relevant att tala om hur gammal eller ung någon är. Men alltid?

Jag går barfota i vått gräs till komposten, varmt där solen värmt.

Bilen är lastad med diverse prylar som vi inte kommer att sakna. Klockan 2 tar auktionsfirman emot. Skönt att bli av med sådant som inte längre fyller någon funktion hos oss. I mitt knä har jag en liten svart katt som också gått i vått gräs. Hon ligger på rygg och klappar mig med mjuka tassar. Himlen är svart av regnmoln, men än lyser solen också. Igår kom det 28 mm regn, dvs störtregn, länge.

Snart är det dags för en krönika på 1av3.se. Ämne? Det vet jag inte.

Jag vet att jag fortfarande på något sätt är i otakt med den här sommaren. Jag har inte fattat att den snart är slut, väntar ännu på att den ska komma. Hoppas på att få bada ute i slutet av augusti när vi passar vännens hundar på deras ”land”, ute på Överby i Stockholms skärgård. Första sommardoppet i augusti, där ser ni vad jag menar med otakt. Kanske handlar alltihop bara om att jag börjar känna mig så gammal som jag faktiskt är – åtminstone ibland.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i årstider och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Barfota i vått gräs

  1. Jag väntar också på första sommardoppet. Tror att jag sparar det till nästa år. Håller med dig. Detta åldersfixerande. Tröttsamt. Det spelar väl ingen roll hur gammal en person är som uttalar sig i en tidning. Oftast inte. Det är klart. Om en grabb är just fem år och har lånat pappas bil kan man ju nämna det lite i förbifarten. Skriva något om att förskoleklassfröken saknade honom just då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s