Allt jag inte minns

Skrivmoster skrev på 1av3 ett inlägg med rubriken ”Allt ska jag minnas” och det handlade om sommaren som gått. Jag såg ett inslag i Rapport (tror jag, tittar sällan på TV) där Jonas Gardell intervjuades om sin senaste bok.

Missade titeln, men boken handlar om Aids, HIV, och alla vi som inte förstod vad det handlade om och om hur det var att vara homosexuell då. Jag borde ha minnen, det enda jag kommer ihåg är Sigstehn Herrgård (eller hur han nu stavade sitt namn, det har jag också glömt) som gav aids ett ansikte.

Viss egen oro, men inte stor. Och heller ingen stor förståelse för hur det kunde vara

Det som grep tag i mig var Gardells ”du har glömt, du visste inte, du brydde dig inte, det handlade inte om dig”! – när han talade om hur potentiellt aidssjuka skulle tatueras i armhålan, hur deras döda kroppar skulle tejpas in i sopsäckar och märkas med ”smittofara” – etc.

Hans passion var stark. Han överlevde, han överlever – men han vet och han har inte glömt. Jag måste läsa hans bok.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allt jag inte minns

 1. Tack för att du läste och nämnde min text! Minnet är svårt att styra ibland men det vackra och sköna som vi vill minnas hoppas jag blir kvar. Det du skriver om Jonas Gardell och boken har ett viktigt innehåll.

  Kram och skön dag!
  Här ösregnar det!

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du – tack för läsning. Jonas Gardell grep tag i mig igår kväll. Idag läser jag en recension av hans bok ”Torka inga tårar utan handskar” i DN Kultur, som också är stark. Och jag tänker på hur lätt det är att ”glömma” det som inte rör en själv eller ens närmaste.
   Skön dag på dig också, regnar gör det inte (än) men BLÅSER! Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s