”Torka aldrig tårar utan handskar”

Gula björklöv på det ännu gröna gräset. Vinden är brutal idag, träden ruskar på sig, men följer med. Sjön är småvågig och rörlig, med vindilar som samlas och far förbi. Grannen tvärsöver har tagit in vilstolarna från bryggan.

Jag har inte lust att klä på mig idag, sitter här i härlig frottémorgonrock och dricker te, fortfarande när klockan är 11. Men strax ska jag och hundarna ändå ta en längre promenad. Det behöver vi alla tre. 12 grader ute, vi får gå oss varma, det brukar fungera. Inget dopp i sjön därefter dock. Det får vänta till onsdagen, då det lär ska bli varmare och sol.

Ett lejon förmodas springa omkring i Essex, var det inte där vännens släkts bröllop var igår? Hoppas det är en tidningsanka. Vargar går an, lodjur också och älgar mm – men inte ett lejon.

Jag är fortfarande drabbad av Jonas Gardells passion när han säger till TV-intervjuaren ”du visste inte, du har glömt, du brydde dig inte” apropå allas vår okunskap och rädsla när aids och HIV blev verklighet också i Sverige. Hans ”Torka aldrig tårar utan handskar”, där ”Kärleken” är första delen i en trilogi, där de två andra delarna (”Sjukdomen” resp ”Döden”) beräknas komma nästa år. Norstedts är förlaget. Läs recensionen i DN Kultur idag

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Torka aldrig tårar utan handskar”

  1. Började läsa Torka aldrig tårar utan handskar men just nu orkade jag inte med den, så den får vänta lite, men ser framemot att ta tag i den, utan att verka helt morbid.
    Är för ung för att minnas nyhetshetsen och hysterin på åttio-talet bortsett från just att man aldrig skulle ta i (okända) personer som blödde utan handskar… Vet inte vem som sa det eller så, men liknelsen gjordes med en bilolycka, man skulle alltså hellre vänta på vårdpersonal än hjälpa någon som var fastklämd… Som sagt minns inte hysterin, men tänker att detta uttalande jag hörde som barn säger något om vidden av det. /Helena

    • beskrivarblogg skriver:

      Jag tror att det är en bok som också jag kan tycka blir för jobbig, just därför att jag faktiskt var där mitt i smeten – oroade mig, men ändå har lagt det så långt bortom mig att jag skäms. Gardells passion tog tag i mig häromkvällen – jag ska läsa boken så snart jag får tag på den – tack för att du läste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s