Skrivväder?

Skrivväder tyckte någon, tja, det regnar. Att det skulle få mig att skriva mera och bättre, eller alls, vete sjutton. Vi/jag får väl se. Det fick mannen min att mejla i stället för att ringa när han redan ringt två gånger och jag inte hört signalen … Nu har jag ny, ”MYCKET HÖG” signal enligt den gamla telefonen. Det lär visa sig om jag hör den.

Blåser gör det också, och husets hängränna är full av löv och frön så regnet rinner över och plaskar ner alldeles utanför källardörren. Tur att jag inte behöver gå dit.

Vedspisen har jag just tänt. Och yllesockor har jag på fötterna, köksgolvet är av ”låtsasparkett”, dvs kall plast. Sitter vid köksbordet och lägger in böcker på Bokbörsen, tyvärr utan bilder eftersom kameran fanns i den numera pajade telefonen. ”En bild säger mer än tusen ord” fick jag lära mig i skolan, på teckningstimmen antar jag. Det är länge sedan, men fortfarande är det ofta så jag själv köper böcker, när jag gör det. Kollar omslag, ibland utan att inse att jag redan har boken ifråga, med annan bild!

Det fungerar att sälja ändå, fick just en beställning på Gabriel Garcia Marques´ ”Hundra år av ensamhet”. Syrran mejlade och undrade om jag hade ”Dracula”, hon behövde den för ett avsnitt i den lärobok hon och en kollega jobbar med(!?). Tyvärr kunde jag inte hjälpa henne.

15 grader utomhus, utanför Sala var det frost häromnatten. Vedspisen är skön redan nu.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s