Tidsinställd

Jag är numera tidsinställd. Inte så att jag tänker explodera, bara så att jag tänker mera på vilken dag det är. ”Snart är det torsdag igen”, eller ”det är väl inte torsdag igen” far genom huvudet mer eller mindre medvetet hela tiden.

Torsdag betyder krönika på 1av3.se. Och eftersom jag är som jag är, och skriver som jag gör, vet jag aldrig i förväg vad jag kommer att skriva. Bara att jag kommer att skriva. Fortfarande läser jag ”Gå vilse. En fälthandbok” av Rebecca Solnit, utgiven på Daidalos förlag. Det är en bok som väcker tankar, som får mig att inse hur lite jag vet, på ett sätt som får mig att vilja veta mera. Och så få veta vem jag är på andra sidan den förändringen.

Parallellt kör jag tvättmaskiner, hänger och viker tvätt, klipper halva gräsmattan och skriver lite om Anna-Lisa och Gunvor (Helge har vi inte riktigt hittat fram till ännu) tillsammans med Anna-Charlotte från 1av3. Vi har roligt, hon flödar över av idéer och jag är lite segare, läser och korrigerar, och skriver kanske lite mindre än hon, men vi trivs. En spännande process och lärorikt på många plan.

En födelsedagsfest har också förevarit, bästa vännens. Hon fick en haiku av mig, plus löfte om städning och hundpassning vid behov.

 

Haiku till Marianne

Allra käraste vännen min

du bor i mitt hjärta

för all tid

Idag är jag och Minsann hemma på gården igen, mannen min är ensam några dagar före seglingen (den eventuella, 18 meter i sekunden är inget seglarväder tycker jag) till helgen. Sedan far vi alla tre upp till hans hus utanför Sala och plockar svamp. Och fortsätter under veckan till Kopparberg för kräftätande med vännerna där, surströmming före kräftkvällen med hugade. Vi är hugade.

Ser ni vad jag menar med att jag är tidsinställd numera? Fortfarande har jag inget tema för krönikan, men idag är det veterligt bara måndag!

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i haiku, vänskap och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tidsinställd

 1. mångmamma skriver:

  Deadlines är min bästa vän.
  Utan en tid att passa för mina krönikor skulle det bli ett evigt plitande – nu slår jag mig bara ner och skriver när det är någon timme kvar!
  Funkar för mig!
  Ha en fin helg med allt ert partajande!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Det är nog så det funkar för mig också, att veta att det ska vara klart då och då – som du säger, bara att sätta sig ner och skriva. Men ibland känns det alltför osäkert, innan … Tack för att du läser!

   Gilla

 2. Svenarne Jansson skriver:

  Tidsinställd – rutinberoende … Saker & ting måste ske i en ordning. I mitt nuvarande tillstånd är det viktigt att alla måsten och borden inträffar enligt plan. Annars tappar jag styrfart, blir okoncentrerad och irriterad. Som väl är får roliga saker dyka upp & ta plats allt efter behov. Och deadlines är inte alls dumt. Surströmming blir det till helgen. F ö känns det alltid som om det vore fredag imorgon. Dvs tiden rusar … / Kram Sa

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram själv – jag förstår att det är viktigt att allt runt omkring dig fungerar som tänkt just nu – heja dig! Tänker på dig, skickar massor av styrkekramar i tanken – ät surströmming och drick vatten till – eller mjölk lär man visst kunna dricka också. Jag får vänta till nästa vecka – spelar gör jag inte, A-lott och jag skriver och har kul i stället. Men jag känner att spelsjälen ligger där och lurar bakom all min sysselsättning. Det är definitivt inte bra att bli irriterad och frustrerad – men bra att bli glad av något oväntat emellanåt. Som en go´ liten Malte att krama när så behövs!

   Gilla

 3. Karin skriver:

  Tidsinställd… det låter lite explosivt. Se till att explodera i ord bara, för det är du bra på!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s