Väntan

Väntanväder, ni vet när solen finns däruppe, men inte orkar tränga igenom. Hela himlen är täckt av någonting, inte moln, det är inte mulet, men något är det. Väntan, kanske på oväder?

Vid köksbordet råder lugn och ro. Minsann ligger på sin kudde och sover som katter gör, åtminstone halvt medveten om vad som finns runt omkring henne. Jag dricker mitt kaffe, har dammsugit golven och fyllt på vedkorgen – bara 12 grader i morse, utomhus – mattorna ligger på trappen i väntan på att skakas. Tre böcker är lagda i brevlådan med plastgrunka hängandes utanpå, så att postbilen ser att han ska ta med sig post, inte enbart lämna.

Mannen min gör gravlaxsås hemma i sitt kök, till laxen och seglargänget. Han har lovat att inte följa med ut och segla, om det blir av (väderprognoserna lovar regn och 21 m/sek) – enbart träffa kompisarna och äta god middag. Jag tar fram fisk ur frysen.

Ett skäggstrå på hakan irriterar mig. Måste åtgärdas omedelbart. Klart. Mitt råttbo av sladdar under köksbordet irriterar mig ännu mer, så nu har jag än en gång dragit ur och satt i sladdar (högtalare, förstärkare, dator, lampa, brödrost, förlängningsdosa) så att alla för ögonblicket kommer ut på samma sida om köksbordets ben. Ska försöka knöla ner dem i en korg så jag slipper se trasslet. Jag är tacksam för min sladdlösa mus.

Jag tror att det är väntar jag gör, på inspiration att skriva morgondagens krönika på 1av3.se. Än så länge kan ni där läsa de jag hittills skrivit, i morgon kommer en ny!

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Väntan

 1. mångmamma skriver:

  Vi har liknande väder hos oss och en olustig rastlös känsla i kroppen, parad med trötthet.
  Blir nog en bättre dag imorgon, hoppas jag!
  Kram

 2. Svenarne Jansson skriver:

  Vackert ord – väntanväder. Kan appliceras även på tid – väntantider. Tid då något kommer att hända, inte än men snart, inom en nära framtid, troligtvis. Väntans tider är lite mera målmedvetet inriktat. Men släkt är de ju, de två uttrycken. Kusiner kanske, vad tror du? 🙂 / sa

  • beskrivarblogg skriver:

   Nog hänger de ihop! Väntanväder och väntantider – och jag blir lätt otålig och seg av båda – hoppas du mår bra, hoppas det går bra att fösa Madame A utom dörren. Kram/M

 3. Det funkade bra. Du fick inspiration även denna gång. Aldrig blir jag van vid att mörkret kommer så tidigt på kvällen. Min hjärna klarar inte av att ställa om så fort. Jag tycker det blir värre och värre för varje år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s