Bä, bä svarta får

”Bä, bä svarta får” av Eva Ullerud. Kriminalroman. ISBN 9789163704796, utgiven på Vulkan.

Jag började läsa den här boken för några veckor sedan, men tröttnade och lade den åt sidan.

Idag tog jag upp den igen, och läste ut den på några timmar. Tröttnade uppenbarligen inte, det var inte enbart löftet att blogga om boken som höll läsandet igång.

156 sidor med en ganska finurlig intrig,  många ”falska” spår och möjliga illgärningsmän/-kvinnor, fina skildringar av engelsk natur och sevärdheter, beskrivningar av både puböl och de rum i London där Winston Churchill höll till under kriget. Ibland lite väl många och detaljerade miljöbilder, kan jag tycka. En spirande kärlekshistoria och ett gammalt längegift par från Sverige på besök hos sonen i England därtill – god förströelse sammantaget.

Eftersom jag en gång i tiden var driven korrekturläsare – och är ganska gammal – blir jag störd av småsaker i texten. Brist på kommatering t ex. Och ”whyte board” i stället för ”white board” (whyte board finns på internet, men är en blogg), Venece (dialektal italienska?, felstavad engelska?), ”varken x eller y drömde inte en…” är några exempel.

Jag gillar illustrationen på baksidan, utförd av Catharina Ullerud, och rekommenderar boken som läsning under t ex en tågresa – eller varför inte som en lite spännande guide i London eller trakterna runt den lilla staden Edenbridge (som jag inte vet om den faktiskt existerar med det namnet).

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Bä, bä svarta får

 1. Pingback: Ny recension av Bä, bä svarta får | SkrivarlyanSkrivarlyan

 2. Eva skriver:

  Så trevligt att finna denna positiva recension! Tanken är att boken även skall inspirera till besök på de olika platserna så det var roligt att du tar upp. Tar också till mig av kritiken och kommer absolut att anlita ytterligare korrekturläsare. Ps: Edenbridge finns.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Kul att du gillade det jag skrev – roligt att veta att Edenbridge finns – god lycka med fortsatt skrivande (och korrekturläsande – jag är gammal sådan, kom gärna igen om du vill ha hjälp)! Trevlig helg/Margareta

   Gilla

   • Eva skriver:

    Mycket möjligt att jag återkommer när det finns nya alster att korrekturläsa! Det är några på gång. Trevlig helg!/Eva

    Gilla

 3. Eva skriver:

  Skulle gärna vilja ha kontakt, kan du inte maila mig din mailadress? Mvh/Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s