Här sitter jag och kan inte annat

”Här sitter jag och kan inte annat”, vem sade det en gång? Det låter som ett citat någonstans ifrån, måste kolla. Nej, inte ens Wikipedia har något att säga i saken, jag för bara upp förskräckliga citat om judar som Martin Luther (han på 1500-talet) lär ha sagt eller skrivit. Läste inte färdigt. Hallå Karin, vet du?

Nå, jag sitter här och försöker skriva något. Har med mig unge Simon som var duktig fotbollsspelare, och blev bulimiker. Han pratar i mitt huvud, boken borde användas till mera än läsas av mig, gamla kvinna, utan den sortens missbrukarproblem.

Unga pojkar och män, med ambitioner och förebilder, som är eller är på väg att bli matmissbrukare, de borde läsa boken. Läsa den och prata om den och inse att det finns hjälp att få. Innan det är försent. Boken heter ”Som Zlatan fast bättre” – jag har fått den att recensera för ”Fru Booked´s” räkning. Det ingår i överenskommelsen att skriva om boken två gånger på sin blogg. Jag är redan inne på andra vändan. Läs den!

Mannen min har fått sina nya hörapparater och hör, t ex att jag ”skriker” när jag pratar. Jag får sänka volymen. Och se till att fixa mina egna apparater, den jag har kvar fungerar inte bra. Jag anmäler mig t ex inte till ”Skrivmingel” med Ann Ljungberg, eftersom jag av erfarenhet vet att jag inte hör vad som sägs från en scen, åtminstone inte om man inte använder mikrofoner.

Idag är det Stora Sköndal som gäller efter lunch. Besök hos fd maken, efter att han har lagat lunch till sig och arbetsterapeuten. Stora Sköndal är ett bra ställe att vara på efter en stroke. Maten är visserligen enligt utsago ganska tråkig, men man har hembakt kaffebröd till eftermiddagskaffet. Framför allt verkar personalen vara trevlig och duktig. De har ett tufft jobb med alla variationer på skador, och förmågor som ska hittas och tränas. De har min respekt.

Ett aber är dock att det ligger så långt bort, det tar ca en timme från port till port, med T-bana och buss. Ibland längre tid, första gången gick jag av bussen för tidigt och fick mig en lång promenad i helt okända trakter. Inte så dumt.

Just nu struntar jag i att det är november. Jag jobbar på att inte gny och gnälla, ta varje ögonblick ett i taget och inte enbart överleva, utan leva. Hitta glädje, och goda människor, vänner i verkligheten och i den virtuella världen – som är verklig nog.

Än har jag inte bytt SIM-kort och därmed telefonnummer i min ”fjantofån” som en bloggande vän kallar telefonen. Jag har därmed inte tillgång till allt man kan ha tillgång till – ringer enbart, och skickar någpt sms. Det verkar lätt överväldigande med alla möjligheter. Jag får tala med barnbarnen och lära mig småningom. Till dess är det datorn som gäller för surfande och bloggar. Ännu inte Instagram t ex. Med mera.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Här sitter jag och kan inte annat

 1. Karin skriver:

  Visst var det gamle Luther som var i farten! Eller som stod där och inte kunde annat. Han åtalades ju för att han angripit påven och hans prelater för att förvanska innebörden i kristendomen. Han ville väl om jag minns rätt att man skulle återvända till källorna, dvs vad som faktiskt står i nya testamentet, inte vad olika uttolkare anser att det står. Och det vidhöll han inför domstol och inledde (eller avslutade?) sitt försvarstal just så: ”Här står jag och kan icke annat, Gud hjälpe mig, amen!”

  Novemberhälsningar från Mosebacke!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack – nu minns jag att han ”står” och även slutorden! Ibland är det tomt däruppe – men jag litar till dig/kram från Thorildsplan (där mannen min bor och jag är idag, i morgon är jag på Hornsgatan och passar hundar, men inte hela dagarna – kanske kan vi ses i veckan eller början av nästa? Margareta

   Gilla

 2. Instagram igen. Hade aldrig hört ordet innan imorse. Nu har jag läst om det tre gånger på olika bloggar idag. Verkligheten börjar komma ifatt en stenåldersman.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s