Som Zlatan fast bättre

Jag har läst en bra debutbok! Niclas Christoffer har skrivit ”Som Zlatan fast bättre”, HOI förlag har givit ut den, ISBN 9789186775179.

Simon har Zlatan som förebild i sin träning och sitt fotbollsspelande. En tränare vid fotbollsgymnasiet slänger ur sig några ord om att ”gå ner i vikt” – och det gör Simon, han äter och kräks. Parallellt får vi lära känna hans familj, och hans vänner, alla skildrade med ömsinthet och förståelse.

Jag sträckläste bokens 156 sidor. Boken är mycket välskriven, och lättläst, trots det tunga temat. Författarens egna erfarenheter är grunden. Idag är han verksam som stand-up-komiker och föreläsare, när han inte skriver. Jag hoppas han skriver flera böcker, hans sätt att använda orden inger respekt och lust att läsa mera av honom.

Det är en bok som många borde läsa, manligt matmissbruk är inte lika uppmärksammat som kvinnligt. Jag tycker att den borde användas i undervisningen. Den ger bilder av hur det är att vara ung, och ambitiös, och kanske inte riktigt förstå vad som händer förrän det nästan är för sent. Den ger hopp åt den som förtvivlar.

I efterordet hänvisas till Riksföreningen Anorexi/Bulimi-Kontakt och deras hemsida www.abkontakt.se för den som vill veta mera.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s