Uthållighet 2

Uthållighet gäller också när det handlar om nätspelande – uthållighet i att låta bli. Så fort det blir jobbigt, och jag blir stressad, så kommer flyktlusten. Den kallar sig inte så, jag grips bara av ett nästan oemotståndligt begär och en total tro på att spela mig till stora pengar. Många andra gör ju det, så varför inte jag? Så resonerar min knäppa hjärna, innan jag får styr på den igen.

Då gäller det att vara uthållig. Att skriva fast jag inget har att skriva om. Att damma, dammsuga, tvätta, gå ut med jyckarna och gå några kvarter längre än jag tänkt i kylan, att läsa gamla tidningar, läsa artiklar som annars skulle sparats till senare tillfälle (som aldrig brukar infinna sig).

Då gäller att skriva strunt och helst göra det riktigt långsamt så att timmarna går, utan spel, fast lusten finns där. Uthållighet så att jag kan klappa mig på axeln när jag klarat mig en vända till, en dag till, ett ögonblick till.

Nyss tänkte jag på vännen min, och vips så messade hon inbjudan till födelsedagsmiddag för mannen hennes dagen efter Lucia. Jag bokar in, så får vi se om vi kan närvara.

Det är mörk eftermiddag nu, två gånger till idag/i kväll ska jag och hundarna ut.

Har gjort någon sorts grönsakssoppa på det som fanns i kylen, plus buljong. Jag tycker det är rätt gott, får se vad mannen min tycker när han kommer om ett par timmar. Alternativet till middag är den Biff Stroganoff jag gjorde förra veckan (den har tagit igen sig i frysen). Avocado (förutsatt att de inte är alltför övermogna) med räkor och god salladssås före, rött vin till, det enda som finns. Det roar mig lite att tömma kylen och så handla lite fräscha varor tills vännen min kommer hem igen.

 

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s