Vad är jag tacksam för idag?

Vad är jag tacksam för idag?

Att jag bara behöver gå utanför dörren tre gånger till, med hundarna. Att jag har en färdig grönsaksgryta att äta till middag. Att mannen min är kvar här åtminstone ett par timmar till, innan han åker hem till katten. Att strömmen fungerar, och här är varmt.

Att jag inte vet hur det ser ut hemma hos mig, med snö, ovattnade blommor inne, avstängda element, rinnande vatten i köket (hoppas jag, för att det inte ska frysa), full brevlåda efter en bortovaro som blir lite längre än planerat.

Att jag inte är snöskottare idag. Att jag inte har bil och tror att jag måste ut med den. Att jag än så länge inte halkat och brutit något. Att vännen min fått besked ”alla flyg inställda idag till Arlanda”, så hon kommer först i morgon sen eftermiddag, och slipper  vänta idag på flygplatsen på plan som inte går.

Att mannen min därmed stannar kvar här hos mig till i morgon, Minsann har låda, mat och vatten hemma hos honom. Och tråkigt, hon kommer att straffprata med oss när vi kommer tillbaka.

Att jag är frisk.

Att jag inte nätspelar idag. Varken på skoj eller för pengar.

Att jag inte går i spinn av oro för de av de mina som är ute och kör bil idag. Att jag vet att fd maken har det bra hemma hos sig, med det han behöver för tillfället.

Att jag tror mig ha hittat en lösning på problemet med julfirande – med delar av min gamla familj och med mannen min. Den är inte framlagd för berörda ännu.

Att jag ibland kommer ihåg att skriva sådana här listor! Det hjälper mig att vara mera glad åt mitt liv!

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad är jag tacksam för idag?

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Ja, du, en sån lista borde vi nog alla skriva då o då! Jag tror att jag ska göra det omgående! Det kanske kan få tyst på onödigt gny…….
  Kramar
  Barbro
  Ps. Tack för namnsdagshälsningen!

  Gilla

 2. Du har så rätt. Det finns nästan alltid något att vara glad för. För att allt kunde vara värre. Dessutom tar vi små människor ofta saker för givna. Vi borde bli bättre på att tacka. Helst utan ironi. Bara ett litet stänk. 😉

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Visst borde man påminna sig lite oftare! Som min dotter sa i går efter åtskilliga timmars resor från hemmet till dagis till jobbet till dagis och hem igen (hela dagen gick åt till transporter, helt i onödan eftersom inget fungerade hennes jobb): Men ingen har farit illa och vi har ett varmt hem att komma hem till. Inget att klaga på egentligen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s