Oscar II

Vallflickan från Mora
text: Oscar II

Vindarna sucka uti skogarna,
forsarna brusa uti älvarna,
vågorna gunga sakta,
vågorna gunga sakta,
gunga sakta fram mot Siljans strand.

Fullmånen glimmar mellan skyarna,
ljusen de tindra uti byarna,
fjällarnas kam omgjutes,
fjällarnas kam omgjutes,
den omgjutes skönt av norrskens brand.

Ensam i stilla stjärnenätterna,
långt utåt vida Moraslätterna,
vallar jag fåren mina,
vallar jag fåren mina,
vallar och sjunger till i enslig kväll.

 

Den här sången av kungen Oscar II var det som fanns i mitt huvud i kväll. Och ”fram” skulle in vid Siljans strand. Hjärnan är fantastisk – minnen du inte vet är minnen finns där. Men jag betvivlar att kung Oscar II vallade fåren sina.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oscar II

  1. Jack Hansen skriver:

    Vacker! Min far är född vid Siljan 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s