Liv och död

Ett ihjälfruset rådjur invid husgrunden, halvt dolt under snön. Ganska litet, troligen ett årskid, varför var det ensamt? En död mus under diskbänken, antagligen den som Minsann hörde igår kväll. Var kom den in, alla synliga springor är tätade? Djurlivet eller snarare djurdöden är påtaglig på landet ibland.

Det är kallt i huset, bara 11 grader, trots att jag eldar i spisen och har elementet på. Ute är det minus 16. Fåglarna har fått frö i automaten och far emellan den och talgen, burriga mot kylan. I natt får jag hålla elden i vedspisen vid liv, gå upp och fylla på ved.

Jag är iklädd underställ, skjorta, fleeceväst, fleecebyxor och dito jacka där jag sitter vid datorn. Fingrarna är stela och kalla. Minsann har kommit in och ligger på sin dyna ovanför elementvärmen.

Idag hittar jag inget som får igång skrivandet. Det mörknar. Himlen ser snörik ut.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Liv och död

  1. mångmamma skriver:

    Och jag valde att stanna hemma från årets julmarknad för att hålla liv i panna och öppen spis.
    Mannen fick med sig de små-vilda-glada och kommer nog snart hem, stelfrusna och kalla!
    Kram – i kylan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s