Nyttiga frön

Kvart i fyra, mörkt ute. Minsann värmer mitt knä, ljusen brinner och vedspisen sprakar lite lätt. Vill skriva, behöver skriva, kan inte skriva. Idag sitter det fast, det = orden.

”Sticka” föreslår min syster som är duktig på det. Som distraktion fungerar det kanske. Ungefär som skrivandet, fast mindre roligt, förutsatt att det blir något skrivande. Igår var jag pretentiös och kallade mig ”en skrivande människa”. Idag är jag nog enbart människa.

Jag hittar en lättläst bok som jag redan läst och försöker läsa om den, lyckas inget vidare. Lisa Jewell ”Typ trettio”. 12,9 minus ute, 12,4 plus inne. Det döda rådjuret ligger kvar vid vägkanten utanför mitt grindhål. Gårdskarlen tar kanske hand om det i morgon.

Det nyttigaste jag gjort idag är att fylla på fröautomaten åt fåglarna.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nyttiga frön

 1. Karin skriver:

  Orden stelnar i kyla. Så är det bara. Tankarna också. Man måste ha minst 16 grader för att kunna skriva. Så inte vet jag. Vänta med skrivandet? Tokelda i spisen? Se till att ett enda rum (köket) är varmt om det går? Orden ligger där och väntar på värmen, så det är ingen fara om de fryser fast ett tag.

  • beskrivarblogg skriver:

   Du har nog rätt, orden stelnar i kylan. Jag tokeldar redan men det hjälper föga. Så orden får väl vila med jag försöker tina upp – lite varmare än just nu behöver jag ha det! Kram

 2. Du har gjort en fin insats idag för de små. Att vara enbart en människa är också ett heltidsjobb. Imorgon är du kanske författare igen. 2013 är du kanske en utgiven före detta spelmissbrukare. Hade bordtennisspelaren J O Waldner skrivit hade den blivit en bestseller. Eller hans spökskrivare.
  Som här yr snö. Vilken tur att man har någonstans att bo. Vid lunch gick strömmen. Kom tillbaks efter en halvtimme. Samhället är sårbart.

 3. A-Lott skriver:

  Hej Margareta:)
  Har läst igenom dina fundeleringar och konstaterat att du har jämt göra att hålla värmen och farten uppe. Du grubblar mycket utan att för den skull vara deprimerad, och djuplodande är det i dina tankar just nu.
  Har en annan, mkt ”djup” kvinna som jag följer, lite yngre än oss, men som har en otrolig penna att få ner de där djupa insikterna. Hon heter Lousie och det kan kanske vara skönt att få läsa att det finns fler som inte bara ligger på ytan och skvalpar. http://imitttankerum.wordpress.com/author/lono62/

  Har precis kommet hem från Färnbo och ska nu ta mig ett hett bad, för det knakar i lederna av kylan, eller också är det nytt väderomsla på gång.
  Kan tala om att mina bolstäver kommer också i o-ordning. Det har börjat på senare tid och jag har också funderat över om det är gammeln eller om jag har för bråttom. Hmm… Ham Saa
  Kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Goa du – tack för länken och tack för läsandet och kommentarerna. Jag eldar och ham-sar och blandar mig en dry Martini, även i kväll. Bad kan jag tyvärr inte ta, det skulle vara skönt men här är enbart duschrum och där är ännu kallare än här i köket! Kram på dig/Minsann värmer mig där hon ligger i mitt knä

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s