Böcker och bokhyllor

Trött i pekfingret efter att ha zappat på FB i kväll, kollat mejl som inte finns där, läst och löst Soduku (eller hur det nu stavas). Rastlös, kall om fötterna trots raggsockor och strumpor och tofflor. Ganska varmt annars i köket, plus 15. Eftersom det bara är ungefär 4 minus ute.

Minsann sover på sin dyna på köksbordet, den ludna stora fina duken är borttagen för tvätt. Hon släpper en massa små svarta hårstrån nu, de finns överallt.

Försöker läsa Orhan Pamuk´s The Museum of Innocence – men precis som syrran som gav den till mig tycker jag nog den är alltför detaljrik och inte tillräckligt fängslande för läsning. Just nu i alla fall. Jag har rensat i min personliga bokhylla (har flera andra bokhyllor som är till för hugade Bokbörsen-köpare) idag, och bara behållit de jag faktiskt vill ha kvar.

De jag har läst och de jag tror att jag kommer att läsa. Några får finnas där bara för att de är vackra. Några (Bodil Malmstens böcker och Ken Wilber) för att jag gillar dem och vill gå tillbaka till dem. Lyrik som jag ibland läser för tröstens skull.

Mosters/mormors gamla ”Husmoderns röst” eller vad de nu heter, vackert röda band med gulddekor och tips av allehanda slag för en husmor i början av förra seklet. En tjock bok om Dalarna förr, och en med fotografier av (måste gå och kolla) Karl Lärka, Hans Vikstens Livbok, The Illuminated Rumi.

Och så Gödel, Escher, Bach – som jag antagligen aldrig kommer att läsa rakt igenom, men som jag vill tro att jag ska läsa. Plus några till. Röde Orm höll jag på att glömma.

Numera kan jag skiljas också från böcker, länge kunde jag inte det. Idag säljer jag de jag inte längre vill behålla, och jag köper böcker billigt för att sälja, får böcker för att sälja.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Böcker och bokhyllor

 1. Böcker är en rikedom … men jag gör som du gör … säljer de jag inte behöver. Men just nu går det trögt tycker jag. Händer inte mycket …
  Nu god natt snart! Sov gott! Kram!

  • beskrivarblogg skriver:

   Godmorgon Skrivmoster – det går lite upp och ner med att sälja böcker, jag sätter ganska låga priser (kollar vad andra tar och lägger mig lite under) och det funkar hyfsat. Ha en fin tisdag med lagom kyla och snö

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  The Illuminated Rumi might be something for me! Håll den kvar ett tag, sälj den inte än! Jag har också en Gödel, Escher Bach som jag tror att jag ska läsa när det filosofiska sinnet rinner till…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s