Fridfullt tyst

Hittade just kapuschongen till jackan jag fick av syrran, den blir skön att dra över huvudet i oväder. Vad ordet kapuschong ser konstigt ut – försökte stava utan s först men då markerade programmet. Jag bevakar ankomsten av postbilen för att få iväg böcker, måste flytta mig så att jag inte har ryggen mot fönstret. Det snöar lätt, jag har tagit in ved och pratat med gårdskarlen om det döda rådjuret. Minsann är ute.

Nu har postbilen varit här, och jag kan sitta på min vanliga stol vid köksbordet.

Adventsstjärnan har jag antingen kastat eller gömt så väl att jag inte hittar den. Jag anar att den kanske ändå ligger i skrubben bakom sonens rum, men där är så trångt och så mycket prylar och diverse att flytta på, så dit går jag inte. Advent får klara sig utan stjärna här i huset.

Här är alldeles tyst, bara ett svagt ljud av rinnande vatten från kökskranen. Om jag går ut på trappen ser jag vattenfallet i ån. Det hörs just inte längre, isskulpturerna dämpar ljudet.

Stjärnan låg i linneskåpet, ordentligt inlagd med trasig lampa i en påse. Jag hade krånglat upp den innan jag insåg att lampan var trasig. Nu sitter den där och den lyser, men till nästa år vill jag ha en ny adventsstjärna, denna är för medfaren.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fridfullt tyst

  1. Önskar dig en fin dag Margareta! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s