Ålar och händer

Tittar på program om ålar i TV. Ålen är förvisso ett intressant djur, men jag blockeras av programledarinnans ideliga gester. Allt hon säger behöver förstärkas och strykas under med tummar, hela ena handen, hela andra handen, båda händerna. Hela tiden. Tacka vet jag fiskarfarbrorn som är med henne i båten, han pratar, lite, och viftar inte hela tiden med händerna.

Nu när jag börjat iaktta handbeteende ser jag detta överallt. På TV, inte i den sk verkligheten. Än. Har någon annan låtit sig störas av detta, som för mig skymmer sikten? Jag missar fakta och nya lärdomar om Sargasso och ålars liv, jag låter mig bli irriterad i stället för informerad, sitter bara och väntar på nästa hand. Vänster, höger, hela handen, tummen, tummarna?

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ålar och händer

 1. A-Lott skriver:

  Hahahaha.a.a.a…
  Det här påminner mig när jag med flera hamnade på första bänken på ett seminarium. Uppe på podiet stod det en kvinna och pratade och vi hade fri sikt över hennes fötter.
  Ve och fasa… hon hade en röd prislapp under ena skon, och alla satt vi och funderade över varför hon köpt skon på rea och till vilket pris och varför hon inte hade tagit bort lappen och varför hon hela tiden vickade med foten så vi helt tappade intresset för vad hon talade om. Har än idag inte en susning om ämnet, men jag minns röda lappen.
  Kram och vinkelivink med händerna:-D

  • beskrivarblogg skriver:

   Visst är det galet – man/jag blir helt fokuserad på att titta på händerna som du på prislappen och missar allt det eventuellt viktiga! Kram på dig och vink med både händer och fötter!

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Hej syster! Jodå, jag har i åratal hetsat upp mig på att nyhetsuppläsare och annat TV-folk håller taltakten medelst händerna. Det är alltid ganska rätlinjiga rörelser, inte de franska yvigare mer känsloladdade rörelserna. Nej, städat och i räta linjer ska det vara. (här fick jag in en massa fördomar ser jag…..). Irriterande hur som helst. Löjligt dessutom.
  Tycker syster B.

 3. Samma här. Jag går också igång åt fel håll. Börjar räkna hur många gånger de ska göra sin gest. Tappar helt tråden på det väsentliga. Slingar mig istället som ålen… visst är det störande när de blir som en arg viftande polis i rutan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s