Zlatan igen

”Som Zlatan fast bättre” är en bra bok. En bok som borde användas i skolor och i undervisning kring matmissbruk och ungdom. Boken handlar om Simon som går i fotbollsgymnasium och är ambitiös, alltför ambitiös. Han slutar äta, eller äter och kräks. Och förstår inte att han faktiskt riskerar livet.

Boken är skriven av  Niclas Christoffer, och utgiven av HOI förlag, ISBN 9789186775179. Niclas har egna erfarenheter av matmissbruk och fick, liksom Simon i boken, hjälp i tid. Den här boken kan ge hopp åt de unga som redan är fast i en syn på sig själva som är ohälsosam. Den kan ge hopp åt förtvivlade föräldrar. Läs den. Jag rekommenderar den reservationslöst.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Zlatan igen

 1. Karin skriver:

  Vad bra att en kille skriver om detta som brukar uppfattas som ett ”tjejproblem”. Lömskt med den där svältmekanismen som talar om för en undernärd kropp att det är helt OK utan mat. Och så oerhört svårt för föräldrarna, som dessutom ofta ses som roten till allt ont. En av dotterns klasskamrater var nära att stryka med och det helvetet önskar jag att alla föräldrar ska slippa.

  Gilla

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Har du läst själva Zlatan-boken? Gör det annars! Den har också en intressant historia att berätta. Och den här boken har du väckt mitt intresse för – ska definitivt läsa den!
  Kram
  B.

  Gilla

 3. Mycket bra med en bok där en manlig person är drabbad. Dagens ungdomar lever med en ny sorts stress som vi äldre slapp ifrån.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s