Kärlek – räcker det?

Kärlek – räcker det? ”Blyg om man säger så” – var Wassberg förr, ”när en håll på som mest är det många som vill vara vän med en” – men sedan blir ”man lite lurad”. Det är inte så många som vill vara vän med en. Han förstår människor som blir lite bitter och sur på gammeldagar. Livet är inte lika roligt – sedan.

Det får mig att undra vad elitidrottare gör efter den sportsliga karriären – hur kan den som vunnit det han/hon/hen strävat efter fortsätta leva ett fullt liv?

Kungen pratar vällovligt på TV och det han säger berör ingenting i mig – jag bara glor och undrar varför han alls sitter där och försöker prata. Han säger nog det han ska – eller det någon klok kommunikationsexpert eller –konsult har sagt att han ska säga – men ack så totalt ointressant. En sådan ointressant person som har titeln ”kung av Sverige”. Hans föregångare hade åtminstone något som fångade oss – farfar var arkeolog och bildad, farfarsfar V-Gurra var homosexuell och nazist (?) – frågetecken eftersom jag faktiskt inte vet.

Den här – har förmodligen en uttråkad, men trogen hustru. Och tre barn, plus ett bedårande barnbarn – och?

Nog av mina anti-rojalistiska infall. Tur jag inte bor i England.

Varför dog dinosaurierna ut – TV visar program som ställer frågan – och jag ställer mig frågan varför är det intressant för mig, idag? Ungefär som när någon försöker övertyga mig om att rymdforskning är viktigt. Mitt förstånd förmår inte omfatta den viktigheten.

Dinosaurierna dog kanske ut av samma anledning som vi kommer att dö ut – vi människor. Deras livsförutsättningar förändrades så drastiskt och totalt att de inte kunde överleva. Det gör nog våra förutsättningar också, om vi fortsätter som under det senaste århundradet (det förra).

Kärlek – räcker det? En kompis i spelberoendet har nu ”funnit någon” och är kär, har inte spelat på länge därmed. Bra, säger jag – och undrar varför inte min kärlek hindrade mig från att spelmissbruka? Kanske den till och med bidrog till att jag gjorde det jag gjorde? Shit, jag bara önskar min vän i eländet ett lyckligt kärleksfullt liv utan spelande. Någonsin mera. Tror jag på det? Med egna erfarenheter i bagaget – tvekar jag att tro helt och fullt.  Kärlek räckte inte för mig, men det kanske gör det för honom. Jag hoppas av fullaste hjärta!

Vet ni vad ”froudenumber” är? Inte jag heller. Dinosaurier har ett froudnumber som är 2-3 km per timme … Sega var de alltså. Innebär vad? Det vet jag inte och kanske inte någon annan heller – jag orkar inte försöka begripa vad farbröderna på TV berättar om klor och fötter som inte var gjorda att gå på, utan slåss med. De vill inte möta de rekonstruerade ödlorna i en mörk gränd, jag vill inte möta dem alls. Inte ens på TV. Men, bara så ni vet det, bra balans betyder att hjärnan var väl utvecklad. Vad det nu innebar.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kärlek – räcker det?

 1. A-Lott skriver:

  Hahahahaaaaa… dino… hihihi… knugen… asgarv..!

  Gilla

 2. Stina Gottliebsson skriver:

  Men alla dinosaurier dog inte ut när jorden krockade med den stora asteroiden för 65 miljoner år sedan. Några små, små dinos med vingar överlevde och det är tur det. Annars hade vi inte haft några domherrar att mata idag. Säger Tor. Just nu är allt vitt, vitt, vitt där ute. Utom de röda herrarna. Hälsningar från folk och fä på Petters.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   God fortsättning-hälsningar från oss till er! Vi är i stan, jag har firat jul dagen före julafton med Jan och söner, och med Ulf på julafton. Han har delat upp sig likaledes – kul med domherrarna, dem ser man inte i stan! Tur att Tor vet sånt där, det låter ganska rart att små dinos småningom blev flygande fåglar. Kram på er och ha det gott, i snön eller inomhus. Margareta och Ulf

   Gilla

 3. Wassberg var min idol i skidspåret. Inte alls Gunde Svan som gick in för det så hårt och som jag bara tyckte var jobbig. Säcken däremot tilltalade mig med sitt buffriga sätt mot kameramän och journalister. En envis och tjurig ensamvarg. Jag såg också när Berg flyttade in hos honom. Tror att han själv är delaktig i att det blivit som det blivit. För att få kärlek måste man också bekräfta den ibland. Det får inte bli en enkelriktad gata. Med tanke på att han aldrig gav sin fru presenter, tog med henne på resor som hon såg fram emot osv. får nog herr Wassberg vara glad att hon bor kvar i deras stora hus. Annars stämmer det. Det gäller att under en lång tid innan sitt avslut ha en bra och stabil grund att stå på när det gäller framtiden utan elitsatsning. Där har många stora ansikten och folkkära personer fallit djupt ner i olika destruktiva fällor, när strålkastarnas sken slocknat. Ledarstabarna bör förbereda och ta ansvar för dem redan när de är unga och lovande. Lotsa dem.
  Tipsa dem. Låta före detta idrottsmän vara mentorer.
  Kungen är vår största maronettdocka. Tror att det kommer att bli bättre på sikt med Victoria
  Kul att läsa att du är tillbaka på bloggen igen. Vill inte läsa Zlatan när jag går in varje gång. 🙂

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack för läsning – det blir inte mera Zlatan, jag lovar. Men boken är bra och viktig. Jag har inte sett det program du refererar till – men säkert är det en knepig person att leva med. Gillar honom ändå på något sätt. Och gillar dig som troget läser – ha det fortsatt skönt över nyårshelgen och så ett riktigt gott nytt år till hela familjen/Margareta

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s