Råd i nya tider

Goda råd finns det gott om på nätet. Alla sorters kunniga människor delar med sig av sina klokskaper. Ett nytt år ses som början på resten av mitt och ditt liv – och det är ju sant.

Denna början ska tas väl tillvara. Du ska fatta flera beslut (bra, genomtänkta förmodar jag), du ska fokusera (inte splittra dig och din tid på planlöst ”fabbande” och slökollande av sociala media på internet), du ska inte bry dig om att det du skriver är dåligt (det kan bli bra eller bättre om du bara fortsätter skriva). Du ska skapa din författarplattform på t ex Facebook. Du ska twittra, blogga – regelbundet och fokuserat, även det.

Dessutom ska du lära dig av Lyxfällans expert hur du ska sköta din ekonomi (undrar om han har goda råd även till den som just inte har någon ekonomi?), gå ner i vikt, motionera mera, strunta i att gå ner i vikt och leva längre (det är bra med bumpers på höfterna, du bryter inte benen lika lätt som de magra, sade en läkare på TV häromkvällen).

Meditera, yoga, äta bra, inte kasta bort överbliven mat, spara el, undvika bilkörande (lätt!), särskilt med dubbdäck, vara positiv i största allmänhet, och tacksam, och mindful (men det har lagt sig lite på sistone, eller är det jag som inte varit uppmärksam/mindful nog?).

Just nu är jag varken det ena eller andre eller tredje, bara trött. Jag kommer igen. Ska bara ta igen mig en stund (vilket bra uttryck! Ta igen mig. Bokstavligt ta mig tillbaka, från alla ord.).

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i livet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Råd i nya tider

 1. Jag har slutat att läsa om alla goda råd. Kostar bara energi och så får man dåligt samvete för något man inte gjort.

 2. Jag försöker att leva efter mina egna tankar och förmågor. Goda råd kan vara bra men jag har slutat lyssna. Har levt för länge för att vara så mottaglig numera .. Ha det gott och vila det du behöver! Kram!

 3. Svenarne Jansson skriver:

  Bra förteckning över moraliska pekpinnar, Margareta. Har i andra sammanhang undrat över varifrån alla experter på saker & ting kommer ifrån. Något svar har jag aldrig fått. Alla dessa s k goda råd har även det gemensamt att de bidrar till ett dåligt samvete & humör.
  Tycker att vi sk-ter i dem och lever efter vår livsvisdom. Ta nu en paus och vila dig lite – det är berikande. Jag pausar ofta … Kram / sa

 4. Inte för att jag gillar att du är trött, bara så skönt att höra att det finns fler. Annars är det så himla hurtigt och ambitiöst ofta att jag blir trött bara av det. Önskar dig vila och att du får piggna till allteftersom:-) /Helena

 5. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Jag har just kommit ihåg ett uttryck från vår barndom (mormor???) nämligen ”ofärdig”. Märkligt ord egentligen. Men just så känner jag mig numera, ofärdig. Hoppas att få bli färdig.
  Kram
  syster B.

  • beskrivarblogg skriver:

   Kära syster – ofärdig är du inte, möjligen halvt halt och dålig i benen, i övrigt vill jag hävda att du är färdig – inte i meningen slut som artist, men tämligen hel och klar! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s