Underhållande?

Tittar på kocktävling och gillar inte den låtsat-elaka ton som de regerande mästerkockarna i juryn har mot de som tävlar. Orörliga ansikten, drar ut på tiden, talar småningom om för de som inte riktigt räcker till att de får en chans till – några av dem.

Förstås långt ifrån alla – och alla som åker ut är så ledsna, och allra sist ropar de fram ytterligare några som ingen vet om de får stanna i tävlingen eller inte. De fick stanna och fortsätta tävla. Resten försöker vara glada för deras skull. En ropvända till, ska de åka hem? Nej, då går också vidare i tävlingen … Sadism känns det som. De som nu återstod fick ta av sig sina förkläden, men behålla dem? Och de fortsätter antagligen drömma om att bli mästerkockar, allihop.

Är detta bra underhållning? Det är spännande, det är intressant att se att flera inte hade en aning om vad vattenbad är, flera har aldrig gjort köttbullar – eller pannkakor/crèpes, många lägger fortfarande upp maten som de franskinfluerade finkrogarna på 80-90-talet.

Nu är programmet tack och lov slut. Jag slipper bli ledsen å förlorarnas vägnar, eller irriterad på Morberg & Co.

För övrigt är det märkligt hur en kock/skådespelare plötsligt är med i flera program samtidigt på TV. Har vi så få TV-mässiga och annars lämpliga människor i Sverige?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Underhållande?

 1. A-Lott skriver:

  Hörde av en insatt i tv-sammanhang. Kockarna är det billigaste vi kan få i s.k. ”underhållning”. Kockarna slåss om att få vara med i tv.
  De du… så kan de va… mohahahaaa… 😀

  • beskrivarblogg skriver:

   Då är det därför – sedan kan de sälja kokböcker! Vad ska du och jag göra för att få vara med i TV? Kram

   • A-Lott skriver:

    Vi får dra till Åland och skaffa lite rescurse. Hade två flickor i kören som varit iväg och de skrattade och sa att om jag hade varit med så hade jag haft underlag för en hel bok. De två är ganska raffiga bönor och de hade fått känna av svartsjuka rivaler tydligen. Nu är de inte ”såna”, utan mer som Anna-Lisa och Gunvor.
    Sen förstår du Margareta när våran bok är klar, då ska vi bli kockar på vår egen soppa 😀
    Goooonatt!

   • beskrivarblogg skriver:

    Det låter som en spännande Ålands-tur för damerna – vi får väl skriva färdigt och koka soppa på den spiken! Kram och hoppeligen har du haft en fin dag idag – kanske med flera intressanta gamla damer i din stol: kul att ni ökar utbudet i salongen – önskar jag bodde närmare … Just nu är jag ute i ”mitt” hus och eldar, U är kvar i stan – vargarna lär ha tagit ett rådjur bara en liten bit härifrån igår. Lite väl nära tycker till och med jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s