Bang-bok

Där satt jag och njöt av musiken, och plötsligt får jag veta att nu har jag utnyttjat sex av mina tio gratistimmar på Spotify … Jag trodde tillgången var oändlig, bara man stod ut med reklamen. Det blir till att hitta andra vägar till musiken, om jag inte vill betala – och just nu varken vill eller kan jag.

Jag läser Barbro Alvings ”Personligt – dagböcker och brev 1936-1939”. Bra bok. Den känns väldigt levande, är ibland sorglig, ofta rolig med hennes egentillverkade ord och för mig gammaldags slang(?). Hon var Karin med Karin Boye och Elin med Elin Wägner – spännande att få de kvinnorna belysta också från Bangs perspektiv.

Är lätt irriterad på Posten, de brukar ha så fantastisk service här ute på landet och hämta det jag vill skicka om jag bara flaggar för det. Idag fungerade det inte, den som körde postbilen måste ha fått jobba för att klämma ner inkommande post bland de böcker som väntade på att bli hämtade. Jag får försöka passa bilen på måndag och se till att böckerna verkligen kommer iväg.

Minsann ligger hoprullad på sin kudde och sover, efter att ha varit ute några timmar. Det mörknar, är dessutom mulet. Mera snö? Jag har förberett mig och tagit in ett par korgar ved, ifall att. Vedspisen knastrar snällt hela dagarna, och veden går fort åt.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bang-bok

  1. Ja, se Posten. Det är ett särskilt företag, det. Du får hänga en större flagga nästa vecka. 🙂
    Vedspiseldning är trevligt. Det har vi inte hos oss, men det skulle jag vilja ha. Må Gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s