Sömnlös i lördagsnatten

Klockan är fem i 11 på lördagskvällen. Jag kan inte sova. Är trött. Nu eldar jag i spisen igen, och Minsann sitter på köksbordet och stirrar ut i natten.

Försökte läsa Janet Frame en stund, men hennes skildring av tillvaron på mentalsjukhuset blev för tung. Den är för bra, för outhärdlig. Bokens ord kryper in under skinnet på mig, och den egna ångesten lägger sig på lur.

En kopp te skulle vara gott, men får mig inte direkt att somna lättare. Vatten. Varm mjölk lär vara hjälpsamt, men känns odrickbart. USA´a näste finansminister måste ändra sin namnteckning, Obama tycker den är för ful. Oläslig är den, men ful? Den är hans, och den kan inte vara enkel att härma att döma av bilden.

Här är signaturen som Obama vill ska ändras. Foto: AP

 

Jag lärde mig just att kopiera utan att använda Ctrl+C, ”kopiera bild” hittade jag via högerklickande på musen! Får mig att undra hur mycket annat, bra och enkelt, som jag inte kan. Det är ungefär som att inte höra – du vet inte vad det är du inte hör. När det gäller datoranvändning vet jag inte vad jag inte kan.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sömnlös i lördagsnatten

 1. Viveka Roger skriver:

  Vi är fler som inte sover. Kram

  Gilla

 2. Livsnjutaren skriver:

  Vilken trevlig blogg jag hittade här! Fann den genom Bosse 🙂 Skön läsning om allt mellan himmel och jord. Kommer gärna tillbaka. Oj, vad jag fick lust att läsa om allt av Bang!… Hoppas du somnade till slut och riktigt fin söndag önskar jag dig!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Vad glad jag blir! Jodå, jag somnade till slut – och idag skiner solen igen. Bang är verkligen läsvärd – men nu ska jag titta in på din blogg! Tack för att du läste och kommenterade/Margareta

   Gilla

 3. Jag tycker att den namnteckningen var både personlig och läcker. Man blir inte precis munter av att läsa Janet Frame. Vi såg ”Ängeln vid bordet”. Mycket dyster. Inte den perfekta filmen om man vill ha familjemys. Samtidigt nyttig och berikande på andra sätt. Det är tufft om de kommer för ofta. De sömnlösa nätterna.
  Kram Bosse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s