Inga frimärken

Nu sitter jag så att jag kan se postbilen när den kommer. Idag ska mina böcker iväg, och helst ska jag kunna köpa flera frimärken också. Vi får se.

Rysskyla skriver tidningarna om, här är bara minus 7 grader ute, plus 12 i köket när jag steg upp för ett par timmar sedan, nu är det femton. Vedspisen brinner, och jag är välklädd. Hästarna är ute i sina respektive hagar, med höfång. Lite mera is på ån idag jämfört med igår, men änderna simmar och väntar på matning. Gårdsfrun brukar mata dem ungefär den här tiden.

Över skogen ligger fortfarande ett väl avgränsat långt lock av mörka moln. Minsann stirrar på småfåglarna som äter sina frön utanför köksfönstret. Hon har fortfarande svårt att tro att det verkligen är något mellan henne och alla dessa lockande talgoxar, blåmesar och nötväckor. Svansen vispar och hon laddar. En frusen koltrast plockar bland fröna på backen.

Påååååååöpllllllllå = Minsann, som tog en promenad över tangenterna

Nu har molnen suddat ut sig över hela himlen. Grått alltihop. Även snön.

Jag väntar inte bara på postbilen, idag ska två av flyttgubbarna i stora huset bära över två bokhyllor som inte ska följa med flyttlasset. Det blir bra, jag har böcker i travar, i banankartonger, överallt. Om inte annat så är det svårt att hitta en speciell bok i mängden, när någon beställt den.

Kaffedags, morgonteet har just kallnat bortom drickbarhet. Postbilen tillhandahåller inga frimärken.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s