titulatur

Blir man författare eller är man författare? Är det jag som bestämmer eller det förlag som eventuellt ger ut det jag skrivit? Eller handlar det om att vara medlem i Sveriges Författarförbund (eller vad det nu kan heta)? Eller ha givit ut min bok på egen hand?

Bodil Malmsten kallas sig ”en människa som skriver”. Det är jag med.

Fast för ögonblicket skriver den här människan inte mycket. Bodil M har inte bloggat sedan nyår heller, där fanns ett inlägg om något som upprört henne, men hon fick inte dit bilden. Nu är det borttaget, och bara Gott Nytt fortfarande. Jag saknar hennes ord.

Det ljusnar, sakta så att det nästan inte märks. Minsann balanserar på fönsterbrädan, en fot på bordet. Värmen från elementet kommer upp genom en springa i brädan, och värmer hennes mage. Jag håller mig till te.

Laila Bagge tycker det är förskräckligt att tiggare har mobiltelefon. Och hon talar om det. Är det sådant som skapar kändisskap? Jag tycker illa om den människosyn hon verkar ha, men jag gillar å andra sidan inte heller tiggandet.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till titulatur

 1. God morgon Margareta! Jag delar dina tankar!
  Kram

 2. mångmamma skriver:

  Jag har ingen publicerad bok i handeln – än.
  Därför kallar jag mig inte författare men eftersom jag ändå har det skrivna ordet och mina högst personliga tankar som faktiskt yrke, titulerar jag mig ordsnickrare, alternativt skribent.
  Ha en fin dag.

 3. Fru Venus skriver:

  Jag tror att kalla mig för författare – om något någon gång blir utgivet – ligger väldigt långt bort. Låter så vuxet 😉

  • beskrivarblogg skriver:

   Vet inte om det är vuxet, strunta i vad det kan kallas, det var bara ett uppslag jag fick – och ordet ”titulatur” låter så roligt! Skriv, så kanske resten kommer av sig självt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s