Vettig sysselsättning önskas

Å, vad jag önskar att jag kunde låta fingrarna skriva utan att blanda in hjärnan och Jante eller vem det nu är som sitter därinne och lägger krokben för mig. Jag vet inte vad jag skriver eller vad jag skulle kunna skriva, försöker bara skriva ändå. Men stannar upp och vill kommatera t ex, vilket ju inte precis får något flöde att flöda.

Jag behöver något vettigt att göra, att vara sysslolös utöver ”hämta ved, elda, tvätta, dammsuga, plocka, ordna med böcker, lösa Sudoku, kolla FB och mejl” är inte hälsosamt – jag blir så rastlös att jag klättrar på väggarna.

Önskar att jag fungerade som Minsann, hon rullar ihop sig och sover när hon inte har lust att gå ut eller vill jaga blåmesar genom fönstret.

Jag vänder ofta på bokstäverna när jag skriver fort – har jag alltid gjort det eller är det en sån där åldringsåkomma? Nyss ringde mannen min och talade glatt om att han fått positivt besked – vaddå, undrade jag – jo, han skulle bli 88 år gammal. Han hade fyllt i ett sånt där kalkyl”program” och fått veta detta. Ville att jag skulle göra detsamma – när jag inte hade just lust tyckte han jag var tråkig, och det är jag – så jag fyllde i jag med, jag blir 96 år. Vet inte om jag vill det.

Jag har tagit in ved två gånger idag, skottat igen, diskat, lagat mat (vinpocherad abborrfilé, ris och räksås gjord på Keldas fisk- och skaldjurssoppa och grädde), ätit denna utsökta tidiga middag med ett glas vin till, diskat igen. Eldar kontinuerligt. Soporna är utburna, posten kollad – fast när jag tänker efter kom nog postbilen efter att jag kollat brevlådan. Anledning att klä på mig igen och gå ut? Nej, kan vänta till i morgon.

Dagen blir lång när jag vaknar halv 7.

(Jodå, jag vet att syrran kommer att föreslå ”börja sticka”.)

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i inget att göra och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vettig sysselsättning önskas

 1. b skriver:

  Volontärarbete…??? Extra mormor farmmor. hjälpa gamla på sjukhus

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du okända – visst finns det olika sorters volontärarbete som jag skulle kunna utföra; ett problem i det sammanhanget är att jag inte har bil och bor långt ute på landet… Dessutom vill jag faktiskt helst ha något betalt för det arbete jag utför. Tack för att du läste och kommenterade – välkommen igen!

   Gilla

 2. Fru Venus skriver:

  Intressant det där att vända på bokstäverna när man har bråttom och skriver fort 🙂 Jag trodde det var bara jag och att jag gjorde det för att jag måste se på tangenterna när jag skriver.

  Gilla

 3. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Tänker inte föreslå stickning igen (men vidhåller att det är bra). Vill bara berätta att jag vaknade kl halv 5 i morse – inte av värk, inte av ångest för allt jag inte kan förändra – utan av en envis mening i mitt huvud som sa till dig (ja, dig alltså) så här: ”Skriv klart boken för katten!” Jag funderade lite, för boken är ju klar, men kom på att den kanske inte är det i alla fall. Jag tänker på all reklam för spel och dobbel som förekommer på TV, och alla program som sponsras av spelbolag och som skamlöst får bre ut sig och tala om hur bra de är (när fick Marlboro och John Silver senast göra sånt?) Och jag tänkte att du skulle kunna ha med en brandfackla mot den typen av marknadsföring och det svenska hyckleriet när det gäller beroendeproblematik.i början/slutet av din bok. Jag minns inte att du skrev om det? Bara tankar som jag känner att jag måste lasta av mig eftersom det är du som är författaren (ja, du är faktiskt författare). I övrigt önskar jag dig lite mer sinnesfrid än du verkar ha för tillfället! Vi vet ju att det blir vår igen snart och ska du bli 96 får du hitta en bra ”koppla av-metod”. Love you, Sis!
  B.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Kära älskade stickande syster – tack för läsning och väckande meningar! Jag har massor av fakta kring spelberoende som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, kan nog bli en samling i slutet av boken. För jag håller med dig, all samvetslös reklam kring detta överallt, och inte en enda ”dödskalle” som på cigarretter (rätt stavat?) och sprit. Kram på dig – det blir något, men just nu är jag inte riktigt där. Släpper det hela gör jag inte. Sinnesfriden går upp och ner, som du ju vet – jag får så många goda omtankar från när och fjärran när jag skriver av mig lite! Idag kanske t o m både korrekturläsning och testprovläsning av outgivna manus – vi får se. Just nu sitter jag och funderar på att registrera ett eget förlag, med redaktörsläsning och korrekturdito plus egenutgivning. Vad säger du om det? Ska bara tänka ut ett namn, göra en hemsida och en FB-sida och ta reda på vad man kan ta betalt och betala registreringsavgift och och och. Kul att fundera på i alla fall. Tack för att du finns!

   Gilla

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Där ser du! Du har idéerna och kan! Heja, heja säger jag bara!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s