Grattilutationer

Gratulationer och skönt fotbad efter en av mannen ordnad frukost, just nu är livet gott. Det är allt det andra också parallellt, jag vet – men skuggorna håller sig i bakgrunden för ögonblicket. Därute är världen också vacker, med sol och havsörn som tog en sväng över änderna i ån, bara för att kolla. Minsann är ute och tittar hon också, men nöjer sig med mindre fåglar, talgoxar, blåmesar och nötväckor.

När du sitter med fötterna i vatten kan du inte göra mycket annat än just sitta still. Det blir lite lättare att inte fara runt och låtsas att man måste göra det ena och det andra. Bara sitta still, visserligen balansera datorn i knät och skriva lite, och tacka för grattilutationer (tror jag Katarina kallade det) på Facebook, och svara i telefonen – men ändå stilla medan vattnet svalnar. En stund av frid, ett lätt ordnat välmående.

Jag läser i DN om Jörn Donner som kommer ut med sin bok ”Mammut” lagom till 80-årsdagen och tänker på hur jag häromdagen kände mig som en dinosaur – utan att ha åstadkommit den där livsboken. Men känslan av att vara på utdöende, vara utanför det för fullt pågående livet som en gång också var vårt, den kan jag dela. Den känner jag igen.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Grattilutationer

  1. lena skriver:

    Ett forsenat grattis,sag att du fyllde ar idag.Manga kramar Lena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s