Passion

Gör jag det som är viktigast i livet för mig, just idag? Det som fångar mitt hjärta, det som brinner i min själ – det jag lever för?

När jag startade min beskrivarblogg.wordpress.com skrev jag högst upp ”om att skriva för att leva – eller leva för att skriva”. De orden håller ännu. Skrivandet är bokstavligt livsviktigt, även om jag inte alltid vet vem jag kommunicerar med när jag skriver. Några av bloggens läsare känner jag sedan gammalt, några har jag lärt känna efter vägen, några är helt okända för mig. Oavsett vem som läser mina ord är jag tacksam och glad att någon gör det.

Varje dag skriver jag någonting. Ibland blir det ett blogginlägg, ibland en halvsida som jag inte vet riktigt var den hör hemma, ibland en kommentar på Facebook, eller enbart några mejl till vänner annanstans. Ibland känner jag att det jag skriver har liv, energi som tar sig fram av egen kraft och kanske rör vid någons hjärta.

Ofta är det enbart en mängd ord, som nu t ex, 173 stycken enligt Word (fast de ökar fortare än jag kan berätta).

Idag fick jag med posten en antologi, ”Leva sin dröm”. Där finns (bland trettio bidrag till Ann Ljungbergs tävling med samma tema) också det jag skrev. Vi som finns där vann inte första pris, men vi blev publicerade. Mina ord i tryck, i en bok, för första gången. Den som är intresserad kan köpa boken för 80 kronor, ALF bokförlag har givit ut boken och publit.se säljer den. Att se det jag skriver i tryck kan förhoppningsvis lätt bli en vana!

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Passion

 1. Yheela skriver:

  Vad kul! Hurra!

  Gilla

 2. Anna-Karin skriver:

  Wow! En så underbar känsla det är att se sina egna ord i tryck! Stort grattis till dig, Margareta! 🙂
  Kram/Anna-Karin

  Gilla

 3. A-Lott skriver:

  ”Att se det jag skriver i tryck kan förhoppningsvis lätt bli en vana!”
  Sikken bra vana:-) Och mer ska det naturligtvis bli. Du har det på gång!
  Kram

  Gilla

 4. Karin skriver:

  Kul! Grattis!! Och som sagt, låt det bli en vana…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s