Trött

Gick och lade mig halv 6 på eftermiddagen. Somnade genast, vaknade två timmar senare. Kallt i köket. Svart ute. Minsann undrar vad jag håller på med. Det gör jag med.

Jag läser att den dom som förklarade att det inte var våldtäkt att med fingrarna penetrera en kvinna för att kolla om hon varit otrogen, i teknisk laglig mening var korrekt. Ändra lagen säger jag då. Den lag domstolen använde sig av hör inte hemma i det samhälle vi skapat, om den menar att detta inte är våldtäkt.

Samtidigt läser jag om försäkringskassans ”missförstånd” som gjort att man kräver intyg med datum för förmodad död av dödssjuka människor. Det är svårt att tro att det faktiskt är möjligt att ens försäkringskassemedarbetare gör något sådant – men det är tydligen ett missförstånd som upprepats flera gånger.

Och läkarna ska vara lönsamma, patienterna ska vara färdighanterade på en kvart, kanske felbehandlas för att komma tillbaka för annan åkomma och bli än mera lönsamma. Samtidigt grillar alliansen korv i centerledarens barndomshem. Gulligt.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trött

  1. Yheela skriver:

    Om jag inte hade haft en sådan tro på människan hade jag tappat tron för länge sedan …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s