Hundar, liv och död

En väns hund är död. Den här onsdagen har varit full av olika sorters sorg. Snart är den slut, onsdagen. Vad kommer att hända i morgon? Vill inte ha mera sorg, är rädd att det blir mera sorg.

Bättre om jag kan fortsatt bli arg på politiker och sådant som inte fungerar som det borde, i samhället eller här i köket. Vedspisen t ex, den är för besvärlig att få eld på om morgnarna. Men just nu är det plusgrader, så det kommer inte att vara så kallt att jag svär i morgon bitti, det första jag gör.

Min ilska över alla oförrätter, sanna eller journalistiserade, gör att jag inte behöver fastna i min egen värld. Jag kan gå utanför den och därmed kanske i bästa fall även hantera mitt eget. Annars kan det kännas som om jag skulle gå under, drunkna i sorg och offerkofta (gillar det ordet, känner mig numera ganska sällan som ett offer). Men drunkna, inte förmå mig att ta näsan ovanför det som hotar mig och de mina. Inte ha något perspektiv alls. Bara. Mitt. Elände.

Bästa vännens ena hund har (kanske) sträckt ena benet, behöver därmed vara ensam och kanske röntgas. Innebär att jag blir reservmatte åt den andra hunden. Han är välkommen, kanske kan han följa med mannen min hit till mig i morgon. Mannen min har nämligen tänkt överraska mig genom att komma redan i morgon – men jag avslöjade honom när jag hörde hur lurig han lät när vi pratades vid i kväll. Härligt, jag behöver honom, Louie kanske behöver oss, det blir någon sorts balans i behövandet. God natt, hoppas jag.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hundar, liv och död

 1. Viveka skriver:

  God natt Margareta! Tack för att du bryr dig om både det ena och det andra. Vi gråter just nu för att vi förlorat vår älskade hund. Kram och hälsa din Ulf

 2. A-Lott skriver:

  En omvälvande onsdag för dig Margareta, men jag tror att det är bra att det finns en möjlighet att lägga fokus utanför det egna för det blir lite distans. JAg tycker att du skriver såååå intimt så jag kan känna varje lite nyans i ditt humör. Faaast det kanske beror på mina nu längtande inrökta lungor som behöver något, men se, det får de inte. Jag repar mod precis som du… och tar nya nappatag i morgon.
  Sååå ledsamt med hunden. Alltid stor sorg när djuren lider eller/och går bort.

  Efter regn kommer sol och det var nog vad Ulf förstod att du behövde just nu. Han kanske är som Helge – har GÅVAN 😉 Ge honom en kram från mig.

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du – idag lyser solen och Ulf kommer fram på dagen – han kände/hörde nog vad jag behöver just nu! Heja på med det där du vet som du inte gör längre – du är toppen och du fixar detta! Nya tag varje dag heter receptet, både för det ena och för det andra/kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s