Koppra

Kommer du ihåg att Konsum, Domus etc en gång hette Koppra? Jag hade glömt, men PO Enquist påminde mig. Gissa var? Och inte sjutton vet jag vad den hågkomsten har med någonting att göra, bara att det faktiskt var något jag glömt totalt.

Är det förfärligt och på ett otäckt sätt beskrivande att mitt blogginlägg idag med rubriken ”Förtvivlan, och kaffe och bulle” har lockat över 100 besökare till bloggen? Min förtvivlan känns  kanske igen av många andra. Vad säger det om de liv vi lever? Jag törs inte ha en uppfattning, men blir ledsen (och har därmed en uppfattning som gör mig ledsen). Jag är kanske inte kapabel att uttrycka min uppfattning som gör mig ledsen.

Är det här samma fenomen som när en sketen liten olycka i Sverige pratar med oss, medan en stor katastrof långt borta inte berör oss alls? Vad vet jag – vet inte ens vad jag vill med frågan. Men uppenbarligen är det något med sorg och elände, skit och missbruk och annat i den kategorin, som tilltalar läsare. Tilltalar? Talar till kanske, snarare. Jag tror inte att man lockas av eländet, men att man kanske känner igen sig och sitt eget taffliga liv.

Just nu tycker jag mig översvämmad av politiska konstigheter, Sverige blir mig alltmera främmande. Vad kan jag göra åt det – inte mycket annat än skriva om det, gny och gnälla, svära och skrika, blogga och gilla/ogilla på Facebook (varför finns det inte en ogilla-knapp, jag behöver den).

Och så småningom blir det väl val igen, så att jag kan tro att jag kan påverka genom att lägga min röst – var!!?? Alliansen får den inte, så mycket är säkert.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Koppra

 1. Yheela skriver:

  Ja jisses … val. Jag vet inte alls vem jag ska rösta på, det blir att lusläsa partiprogram och ställa frågor till de som står på torget. *pust.* Jag blir trött av att bara tänka på det! 😉

 2. Kul att bli påmind om Koppra … men jag trodde att det bara var nåt vi sa här i norr!! 🙂

  Mycket i vårt land är så verklighetsfrämmande numera. Man verkar glömma att det är människor som man sitter och bestämmer över och inte en grå massa. En människa med kött och blod – precis som de styrande. En människa med känslor och egna tankar … Jag vet inte men jag tycker att det känns som om de med makt har tappat bort sig själva i maktens korridor.
  Ha en bättre dag idag! 🙂

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack kära skrivmoster – jag håller med dig om att det verkar som om beslutsfattarna (alla sorter, överallt) har tappat kontakten med liv och människor. Det är hårt idag. Hoppas du får en fin torsdag också, med glädje av något slag! Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s