Landet ”lagom”

En halt hund, en människa som super ihjäl sig, en god vän till en god vän som försökt ta sitt liv.

Sjukvård som inte fungerar, akutmottagningar som inte täcker behoven, politiker som lyfter höga löner och pensioner men inte gör annat än utarmar, döende cancerpatienter som ska skicka in intyg till Försäkringskassan med angivande av förmodat dödsdatum (för att inte sjukpengen ska dras in).

Äldrevård som inte kan fortsätta vara äldrevård eftersom kommunen inte är beredd att betala för något som ens kan kallas vård, i Sverige födda barn som utvisas till land där de aldrig varit, giriga människor som tjänar stora pengar på undermåliga sk bostäder åt asylsökande.

Skolor som skiljer på svenskar och invandrade svenskar, friskolor som tjänar stora pengar och kommunala skolor som måste läggas ner, tandvård som är för dyr för pensionärer (de icke-rika pensionärerna), kvinnor som tvingas leva på fattig-pension (drygt 7000 kr före skatt) – och som lök på laxen, en statlig institution som Radiotjänst som nu ska ta betalt för möjligt TV-tittande per dator.

En alldeles vanlig onsdag i landet som tidigare ofta kallades ”lagom” – det är vårt land, vi har gjort det här alldeles själva, det mesta av ovanstående.

Hunden har antagligen sträckt sig när han hoppat ner från otillåten soffa, han som super har fortfarande chansen att självmant sluta, och vännen som nu vårdas för att han inte ville leva har också en chans till. Men resten?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s