Musik, läsande och skrivande

”Reiki healing music” i öronen. Nästan för vackert. Linssoppa till lunch, ”intressant” som mannens min farfar skulle ha sagt. Jag längtar ut, men vet att det blåser isande vindar därute i solen, inte lä någonstans där det går att sitta just nu. Så solsittandet får vänta.

Jag läser boken ”Innan jag dör! Av Jenny Downham – och så här långt är den hjärtskärande bra. Handlar om en 16-årig flicka, sjuk i leukemi, som har en lista med saker hon vill göra eller uppleva innan hon dör. Brombergs förlag har givit ut, 2008. Det är ingen dum idé att skriva en lista med sådant man/jag vill före döden – även om man/jag inte vet att jag är dödssjuk. Kan förmodligen bidra till en viss fokusering ändå.

Nu har öronen gått över till att lyssna på Vocal Platinum Masters (bl a Frank Sinatra etc) – och det gillar de bättre att skriva till. (Öronen skriver, spännande bild.) Lite mera tryck än i Reiki healing som nästan får mig att försvinna in i ett meditativt tillstånd. Ska lyssna till den musiken när jag vill meditera nästa gång. Vilket jag borde göra oftare, jag vet. Gör det trots det inte. Kanske ”innan jag dör ska jag meditera regelbundet åtminstone en gång om dagen” får igång mig, även här?

Nu flyger Frank Sinatra och jag med honom. Tittar ut på den molnvackra blå himlen och träden som rör sig och rister i vinden, småfåglarna ser ut att flyga fortare med vindkraft, kråkor och kajor far omkring över hästhagarna. Hackspetten sitter på altanplanket och ser sig vaksamt omkring, snart dyker han ner på talgkorgen och sitter där och hackar tills jag rör på mig – då flyger han bort.

Önskar att jag kunde flyga, högt och långt, i gott sällskap och stadd vid god kassa. Hör väl hemma på den där listan, det också. Om jag iddes kan den säkert bli lång. Edith Piaf i ”La vie en rose” får mig att vilja läsa böcker på franska, lättare än jag vet att jag kan. Jag är så glad över hörlurarna jag fick av mannen min i julklapp. Musiken är åter tillgänglig för mina klena öron, och han slipper höra min annorlunda musiksmak. Frank Sinatra är nog den enda artist vi har gemensamt. Roffe Wikström gillar han inte, men det gör jag, t ex.

Mitt i musiken läser jag om Tessa, som bara är sexton år och snart ska dö. Och om hur hjälplösa alla vuxna i hennes omgivning känner sig. Det finns ingenting någon kan göra, ingenting. ”I cry a river over you” lyssnar jag till.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Liv och död och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Musik, läsande och skrivande

 1. katarinawikholm skriver:

  Man kan vända på det, också.
  Efter att vi hade tre dödsfall på sju månader i familjen skapade jag en lång lista över alla onödiga saker jag inte längre tänkte lägga tid, energi eller oro på. Det fanns och finns annat som är så oändligt mycket viktigare här i världen.

  • beskrivarblogg skriver:

   Du har alldeles rätt Katarina – man kan vända på listan! Mycket av det som förr var på något sätt viktigt är bortskalat numera, om av ålder eller ökat förstånd vet jag inte – men det är ju faktiskt inte så väldigt mycket som är livsviktigt. Mer än livet självt.

 2. Yheela skriver:

  ”Fly me to the moon and let me sway among the stars, let me see what spring is like on Jupiter and Mars…” är inte mycket av en Sinatrafantast, men den låten är jättebra!
  Kram1!

 3. Jag blir intresserad både av Jenny Downham och Katarina Wikholm sätt att resonera. Båda är förnuftiga efter de förutsättningar som ges och har upplevts. Man bör vårda sitt enda liv. Skärma av sådant som bara kostar energi.
  Jag vill också kunna flyga. 🙂
  Sedan är det inte dumt att lyssna på ”Yeelas” version av Franke Boys klassiker. 😉

  • beskrivarblogg skriver:

   ”Innan jag dör” är läsvärd – Katarina är klok, och hennes kommande bok intressant och hennes redigering oerhört ambitiös och målmedveten! Hon kommer att lyckas! Kram och tack för att du orkar läsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s